هزاران نفر از مخالفان دولت موریتانی در اعتراض به اوضاع امنیتی و معیشتی در این کشور تظاهرات کردند.
به گزارش ایرنا، به نقل از روزنامه القدس العربی چاپ لندن روز شنبه گزارش داد: هزاران نفر از مخالفان دولت موریتانی روز جمعه در اعتراض به اوضاع نامناسب امنیتی و معیشتی تظاهرات کردند و شعارهایی در انتقاد از وضعیت این کشور در نبود امنیت و ویرانی سر دادند.
تظاهرات کنندگان شعار می دادند، هر کسی نتواند امنیت را فراهم کند مستحق حاکمیت نیست و مخالفت با صدور مجوز فعالیت احزاب سیاسی محکوم است.
احمد سالم ولد بوحبینی رئیس دوره ای انجمن ملی مخالفان در سخنانی در این تظاهرات گفت: حضور مردم در این تظاهرات نشان می دهد که نظام حاکم بر کشور در حال فروپاشی است.
ولد بوحبینی افزود: وضعیت عمومی کشور به گونه ای است که حاکمان موریتانی باید گام های ملموسی برای ورود به مذاکرات جدی با مخالفان بردارند تا کشور را از وضعیتی که امروز به بحران همه جانبه تبدیل شده خارج کنند.
وی آمادگی انجمن ملی مخالفان را برای مذاکره به منظور حل و فصل بحران این کشور و فتح بابی برای مذاکره مسالمت آمیز اعلام کرد.
کان حامیدو باب رهبر انجمن ملی موریتانی نیز طی سخنانی درباره اوضاع امنیتی این کشور گفت: توسعه جنایت در نواکشوت بیشترین نگرانی مردم این کشور است.
وی افزود: دستگاه امنیتی موریتانی در فراهم کردن امنیت برای شهروندان ناموفق بوده است.
انجمن ملی شامل از احزب سیاسی مخالف و سازمان های مدنی و سندیکای های مخالفان تشکیل شده است.
در ادامه این گزارش آمده است، سه حزب مخالف از جمله تشکل نیروهای دموکراتیک از مشارکت در این تظاهرات به دلیل اختلاف با اصل مذاکره با مقامات حاکم در موریتانی امتناع کردند.
سه حزب مذکور در بیانیه ای اعلام کردند که چند روز قبل اولین دیدار مقدماتی بین دولت موریتانی و نمایندگانی از انجمن ملی برای گفت وگو درباره شیوه و برنامه گفت و گوهای سیاسی برگزار شد و این اقدام بیان کننده موضع انجمن نیست.
احزاب مخالف گفت وگو عبارتند از تشکل نیروهای دموکراتیک، حزب پیشگامان تغییر و حزب تغییر دموکراتیک و وحدت.
برپایه این گزارش، بیشتر احزاب شرکت کننده در انجمن ملی که شامل 17 حزب سیاسی و برخی سندیکاها و گروه های شهری و شخصیت های مستقل می شود تصمیم گرفتند با وزیر امنیت عمومی ریاست جمهوری موریتانی مذاکره کنند.
انجمن ملی دموکراتیک و وحدت موریتانی قبلا با ورود به مذاکره با دولت این کشورمخالفت کرده بود.
گروه های مخالف در موریتانی انتخابات ریاست جمهوری را که در جولای سال گذشته برگزار شدتحریم کردند زیرا به مقامات دولتی که از پاسخ به برخی از شرایط مربوط به اوضاع سیاسی و بازسازی ارتش و دستگاه امنیتی و بازنگری در وظایف سازمان های مدنی و شورای قانون گذاری سر باز زده بودند، اعتراض داشتند.
4 سال است که موریتانی در نتیجه قطع ارتباط بین حاکمان و مخالفان به بحران سیاسی دچار شده است.