دولت بوروندی طرح پیشنهادی اتحادیه آفریقا در زمینه اعزام 5 هزار صلح بان به این کشور برای کمک به توقف خشونت ها را رد کرد.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، فیلیپ انزوبوناریبا سخنگوی دولت بوروندی روز شنبه با بیان این که بوروندی نیروی کافی برای حفظ آرامش و امنیت دارد، افزود: اگر اتحادیه آفریقا بدون رضایت بوروندی نیروی نظامی به این کشور اعزام کند، اقدامش به منزله حمله قلمداد خواهد شد.
بوروندی از آغاز سال جاری و همزمان با نامزدی پیر انکرونزیزا در انتخابات ریاست جمهوری برای به دست گرفتن دور سوم قدرت و به تبع آن پیروزی اش در انتخابات بحث برانگیز، به صحنه ناآرامی تبدیل شده است؛ مخالفان و جامعه بین المللی تلاش انکرونزیزا برای تمدید دوره قدرتش را مغایر قانون اساسی و پیمان آروشا می دانند که به جنگ داخلی چند ساله این کشور خاتمه داد.
هفته گذشته و در حمله مهاجمان ناشناس به سه نهاد نظامی در بوروندی، 87 نفر کشته شدند؛ نیروهای امنیتی بوروندی نیز در تلافی به مناطق مخالف نشین بوجومبورا (پایتخت) حمله کردند.
گروه های حقوق بشری پلیس و ارتش این کشور را به بیرون کشیدن 150 غیرنظامی از خانه هایشان و شلیک از فاصله نزدیک به آن ها متهم کرده اند. این در حالی است که دولت بوروندی می گوید نظامیان این کشور مطابق معیارهای حرفه ای عمل کرده اند.
اتحادیه آفریقا روز جمعه در واکنش به خشونت ها مجوز اعزام صلح بان به بوروندی با هدف پایان دادن به ناآرامی ها را صادر کرد؛ شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا اعلام کرد که این نیروها قرار است دست کم برای مدت شش ماه در این کشور مستقر باشند. از دیگر مسوولیت های این ماموریت حفظ جان غیرنظامیان و فراهم کردن شرایط مذاکره میان طرف های درگیر است.
اقدام دیگری که برای آرام کردن اوضاع در بوروندی صورت گرفته پیشنهاد میانجی گری اوگاندا در مذاکرات طرف های درگیر در بوروندی است که برای 28 دسامبر (7 دی) در نظر گرفته شده است.
14 گروه از جمله حزب حاکم، احزاب مخالف و سازمان های مدنی-اجتماعی بوروندی قرار است در این گفت و گوها شرکت کنند.
هرچند، احتمال برگزاری این مذاکرات به دلیل مخالفت دولت پیر انکرونزیزا رییس جمهوری بوروندی با حضور در گفت و گوهای قبلی ضعیف به نظر می رسد.
شورای امنیت سازمان ملل نیز روز شنبه با صدور بیانیه ای نگرانی عمیق خود را درباره تشدید خشونت در بوروندی اعلام و درگیری های اخیر را محکوم کرد. این شورا از طرف های بوروندیایی خواست تا از تلاش یووری موسونی رییس جمهوری اواگاندا برای برگزاری مذاکرات و نیز طرح اعزام صلح بان از سوی اتحادیه آفریقا حمایت کنند.
از زمان آغاز ناآرامی در بوروندی دست کم 400 نفر کشته و 3 هزار و 500 نفر نیز بازداشت شده اند؛ حدود 220 هزار نفر نیز در نتیجه این ناآرامی ها از بوروندی گریخته اند.