میانجی مذاکرات طرف های درگیر در بوروندی اعلام کرد گفتگوها با هدف حل و فصل بحران سیاسی در این کشور اواخر ماه کنونی میلادی در اوگاندا از سر گرفته می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کریسپوس کیونگا (Crispus Kiyonga)، وزیر دفاع اوگاندا و میانجی مذاکرات طرف های درگیر در بروندی، در جمع خبرنگاران گفت یوری موسونی، رئیس جمهور اوگاندا 28 دسامبر (دوشنبه) ریاست این مذاکرات را بر عهده خواهد گرفت و پس از آن به آروشا (تانزانیا) سفر خواهد کرد.
رؤسای جمهور این منطقه ماه ژوئیه از رئیس جمهور اوگاندا خواستند تا ریاست مذاکرات با هدف پایان دادن به بحران داخلی در بروندی را بر عهده بگیرد. این بحران تا کنون صدها کشته بر جا گذاشته و هزاران تن از مردم این کشور را به فرار به کشورهای همسایه واداشته است.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از کامپالا، کریسپوس کیونگا گفت ایجاد یک دولت وحدت ملی و برقراری امنیت و تثبیت آن در بروندی از جمله مسائل کلیدی است که در این گفتگوها مطرح خواهد بود.
وی یادآور شد که شرایط امنیتی در بروندی وخیم شده است و این مسئله موجب می شود که این مذاکرات هر چه سریعتر از سر گرفته شود.
این مقام اوگاندایی گفت مذاکرات قبلی ژوئیه گذشته برگزار شده بود و اکنون زمان مناسبی برای از سرگیری این گفتگوهاست.
وی افزود اوگاندا به دنبال گفتگوی سیاسی در بروندی است، اما شرکایی هم وجود دارند که در پی استقرار نیروی حافظ صلح در این کشور هستند.
شورای صلح و امنیت اتحادیه افریقا این هفته پیشنهاد داد که پنج هزار سرباز صلحبان در بروندی مستقر شوند.
کیونگا گفت : « گفتگو ادامه دارد و اتحادیه آفریقا به دنبال محافظت از افراد است. نیروی صلحبان اتحادیه آفریقا برای جنگ با ارتش بروندی، به آنجا نمی رود، بلکه هدف از استقرار این نیروها کمک به تثبیت امنیت در این کشور است.»
از 26 آوریل که پییر انکرونزیزا، رئیس جمهور بروندی اعلام کرد قصد دارد در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود، این کشور دچار بحران سیاسی شد. مردم در اعتراض به نامزدی مجدد انکورونزیزا در انتخابات ریاست جمهوری، هر روز در سراسر کشور تظاهرات برگزار کردند.
انکرونزیزا سال 2005 توسط پارلمان انتخاب شده بود و در سال 2010 در انتخابات سراسری بار دیگر انتخاب شد. به رغم خشونت ها و کودتای نافرجام اواسط ماه مه، انکرونزیزا اواخر ماه ژوئیه در انتخابات ریاست جمهوری به صورت رسمی بار دیگر به عنوان رئیس جمهور بروندی انتخاب شد.
جامعه بین الملل به شدت نگران احتمال وقوع خشونت های قومی در این کشور است که مدت های طولانی درگیر جنگ داخلی بین ارتش (با اکثریت قومی توتسی) و شورشیان قوم هوتو بوده است.