سایت ویکلی استاندارد نوشت: درگیری های فرقه ای در نیجریه می تواند این کشور را ویران کند.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا وسیما به نقل از این پایگاه اینترنتی، نیجریه که در گذشته به عنوان پرجمعیت ترین کشور آفریقایی معروف بود، اکنون به خاطر ناآرامی های شمال شرق این کشور به دست نیروهای جهادی بی رحم بوکوحرام خبرساز شده است. بوکوحرام بخش هایی از نیجریه را تصرف و به کشورهای همسایه از جمله نایجر، کامرون و چاد حمله کرده است. بوکوحرام خود را به عنوان استان غرب آفریقا از دولت اسلامی( گروه تکفیری صهیونیستی داعش) معرفی کرده است.
چهارکشوری که بوکوحرام به آنها حمله کرده اند به همراه کشور بنین- که بیشترین آن را مسلمانان تشکیل می دهند- با حمایت سازمان ملل، آمریکا، انگلیس و فرانسه ضد این گروه ائتلاف تشکیل داده اند. نیجریه منابع مالی و انسانی خوبی دارد، اما ساختار سیاسی و اجتماعی آن به گونه ای است که آن را به شدت در برابر تهدیدات تروریستی آسیب پذیر کرده است.
یکی از بدترین جنایت های بوکوحرام ربودن زنان و دختران است. بمب گذاری های انتحاری در مساجد، بازارها و دیگر اماکن عمومی به دست زنان جوان، این تصور را ایجاد کرده است که بوکوحرام آنها را به اجبار یا شستشوی مغزی به این کارها وادار کرده است. بر اساس گزارش سازمان سیا( سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا) پنجاه درصد مردم نیجریه را مسلمانان، چهل درصد را مسیحیان و ده درصد دیگر را پیروان دیگر ادیان تشکیل می دهند. بخش شمالی نیجریه را مسلمانان و بخش اعظم جنوب این کشور را مسیحیان تشکیل می دهند.
بوکوحرام تنها گروه افراطی در نیجریه نیست. تقریبا بیشتر مسلمانان نیجریه سنی مذهبند و بوکوحرام ادعا می کند اقداماتش به نفع سنی ها است، اما این کشور اقلیت شیعه نیز دارد.
جنبش اسلامی نیجریه(IMN) به رهبری شیخ ابراهیم الزکزاکی جامعه شیعیان نیجریه را افراطی کرد. الزکزاکی از شهر زاریا در استان شمالی کادونا و قبل از ظهور بوکوحرام در سال 2002 قیام کرد و قیام خود را در سال 2009 علنی کرد. در سال 1996 دولت نیجریه دستور داد الزکزاکی را به خاطر این ادعایش که تنها باید از یک دولت مسلمان تبعیت کرد، بازداشت کنند.
در چند دهه گذشته- آغاز دهه 1980- الزکزاکی و پیروانش با مقامات نیجریه درگیری هایی داشته اند. سال گذشته گروه الزکزاکی- بر اساس گزارش نشریه نیوزویک- در زاریا با نیروهای دولتی درگیر شدند که به کشته شدن سی و چهار تن از جمله سه تن از پسران الزکزاکی منجر شد.
در جدیدترین درگیری ها در دوازدهم دسامبر 2015 شبه نظامیان جنبش اسلامی نیجریه، جاده نزدیکی زاریا را بستند و از عبور ژنرال تاکور بوراتایی فرمانده ستاد مشترک ارتش نیجریه ممانعت کردند. بار دیگر درگیری های اوج گرفت. بر اساس گزارش نشریه نشنال میرور در نتیجه درگیری های اولیه پانزده تن کشته شدند. به منزل الزکزاکی حمله شد و ارتش وی را بازداشت کرد.
رسانه های نیجریه معتقدند تحریک الزکزاکی و حامیانش می تواند به ایجاد بوکوحرام دوم و بدتر منجر شود. رسانه های نیجریه هشدار دادند تشدید درگیری ها با شیعیان می تواند به ویرانی نیجریه منجر شود.