وزیر امور خارجه لیبی خاطرنشان کرد سازمان ملل متحد در مسئله تعیین کابینه آشتی در لیبی مداخله نخواهد داشت.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی العهد، محمد الدایری در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط از طرف های مخالف توافقنامه الصخیرات خواست به روند آشتی در لیبی بپیوندند. وی گفت، آنچه تاکنون درباره آن توافق شده تشکیل شورای ریاستی است که شامل نخست وزیر و پنج معاون او می شود و تشکیل آن نیز اعلام شد. وی افزود، این شورا مسئول تشکیل کابینه و اعلام اسامی وزیران ظرف سی روز آینده است.
الدایری گفت، قطعنامه 2259 شورای امنیت سازمان ملل از توافقنامه الصخیرات حمایت می کند از این رو ما این حمایت بین المللی و عربی را نشانه ای مثبت از گشایش در بحران و گسترش دامنه آشتی بین گروه های رقیب در لیبی می دانیم.
وی افزود، شاید دستیابی به اتفاق نظر درباره راه حل دشوار باشد ولی ما به سوی توافق پیش می رویم هرچند دستیابی به توافق به علت حضور گروه تروریستی داعش که شهرهای لیبی را محاصره کرده است، دشوار به نظر می رسد. وی گفت برخی تشکیلات مسلح در طرابلس خطرناک بودن اوضاع را درک کرده و برای همکاری به منظور اجرای توافقنامه صخیرات اعلام آمادگی کرده و تاکید کرده اند از دولت لیبی در صورتی که در طرابلس مستقر شود حمایت خواهند کرد.
الدایری درباره سرنوشت توافقنامه الصخیرات که اخیرا در مغرب امضا شد گفت: این توافقنامه به مجلس نمایندگان (مستقر در طبرق) و کنگره ملی (مستقر در طرابلس) ارائه خواهد شد و امیدواریم سایر طرف های لیبیایی نیز این توافقنامه را که زیر نظر سازمان ملل متحد به دست آمده و از حمایت چشمگیری در داخل لیبی برخوردار شده است، بپذیرند.
وزیر امور خارجه لیبی در خصوص اعتراض برخی طرف ها در لیبی به این توافقنامه با این توجیه که سازمان ملل متحد در تشکیل دولت و تعیین نخست وزیر در لیبی مداخله کرده است گفت: سازمان ملل متحد هیچ دولتی را تعیین نکرده است بلکه دولت، سی روز دیگر تشکیل خواهد شد و کابینه باید به تصویب نمایندگان ملت برسد.
الدایری در این باره که آیا سازمان ملل وعده لغو تحریم تسلیحاتی ارتش لیبی را پس از توافقنامه صخیرات داده است گفت: سازمان ملل هیچ وعده ای جز از طریق مقامات کشورهای عضو دائم شورای امنیت نداده است همه این کشورها برای لغو محدودیت های تحمیل شده بر تامین سلاح برای ارتش لیبی پس از تشکیل کابینه و بعد از آن که دولت آشتی ملی چنین درخواستی مطرح کند اعلام آمادگی کرده اند.
وزیر امور خارجه لیبی در خصوص گفتگوها بین روسای مجلس نمایندگان لیبی (مستقر در طبرق) و کنگره ملی لیبی (مستقر در طرابلس) در مسقط پایتخت عمان گفت، ما امیدواریم دوطرف درباره توافقنامه الصخیرات به توافق برسند و اتحادیه عرب نیز در بیانیه اخیر خود از طرف های لیبیایی که در توافقنامه الصخیرات حضور نداشتند خواسته است به روند آشتی ملی بپیوندند. امیدواریم تلاش های عمان برای کاستن از شکاف بین دوطرف به نتیجه برسد.
شایان ذکر است توافقنامه الصخیرات که ماه گذشته بین طرف های لیبیایی امضا شد بر تشکیل شورای ریاستی متشکل از 9 نفر و تشکیل دولت آشتی ملی برای اداره کشور در مرحله انتقالی یعنی تا زمان برگزاری انتخابات پارلمانی ظرف یک سال آینده تصریح دارد. همچنین طرف های لیبیایی درباره واگذاری ریاست دولت آشتی ملی به فائز السراج توافق کردند.