عربستان در چارچوب رقابت اقتصادی با ایران سعی خواهد کرد حضور خود در زمینه سرمایهگذاری در تونس را تقویت کند تا از این طریق بتواند جلوی پیشروی ایران را بگیرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «الباجی قائد السبسی» رئیس جمهور تونس در اولین سفر خارجی خود، هفته گذشته به منظور بررسی روابط دوجانبه و تحولات و شرایط منطقه با مقامات سعودی وارد عربستان شد و مورد استقبال مسئولان بلندپایه این کشور قرار گرفت.
خبرگزاری «بوابه افریقا الاخباریه» در گزارشی به بررسی ابعاد و تاثیرات این سفر بر روابط بین دو کشور و اهداف عربستان از بهبود روابط با این کشور پرداخت.
براساس این گزارش، سفر السبسی به عربستان و دیدار وی با مسئولان ارشد سعودی از جمله «ملک سلمان» توانست یخهای روابط بین دو کشور را درهم شکسته و ذوب کند؛ یخ هایی که از دههها قبل و در دوران «الحبیب بورقیبه» رهبر تونس و «زین العابدین بن علی» رئیس جمهور سابق این کشور ایجاد شده بود.
در دوره اول (بورقیبه)، عربستان و کشورهای خلیج فارس برای نظام بورقیبه اهمیت چندانی نداشت و در دوران بن علی این تیرگی و برود روابط به بالاترین حد خود رسید؛ به ویژه اینکه نظام بن علی در دههی هشتاد به صف عراق در حمله به کویت پیوست.
در این گزارش آمده است: با ورود السبسی به کاخ «قرطاج»، وی برای بهبود روابط دیبلماتیک و اقتصادی کشورش با خارج دست به کار شد و السبسی در پی وفات «ملک عبدالله»، به این کشور سفر کرد و با اینکه سفری کوتاه بود ولی منجر به اعتمادسازی بین دو کشور شد.
بوابه آفریقیا مینویسد: میتوان گفت دیدار السبسی با مقامات سعودی اهداف سیاسی و اقتصادی را یکجا محقق کرد؛ بهویژه آنکه این دیدار همزمان با عضویت تونس در ائتلاف اسلامی ضد تروریسم به سرکردگی عربستان سعودی مقارن شد و به دنبال آن همکاری دوجانبه این دو کشور در خصوص مبارزه با تروریسم وارد مرحله جدیدی شد.
مقامات سعودی در این دیدار متعهد شدند کمکهای اقتصادی مهمی به تونس در نظر گرفته و افزون براین، 48 جنگنده «اف 5» در اختیار تونس قرار دهند که این به وضوح حاکی از گشایش مرحله بسیار گستردهی همکاریهای امنیتی و اقتصادی است و به صورت اتوماتیک حجم سرمایهگذاریهای اقتصادی عربستان به سمت این کشور حرکت خواهد کرد و چرخ اقتصاد تونس را به چرخش خواهد درآورد.
بر اساس این گزارش، طی این دیدار چندین تفاهمنامههای همکاری مشترک در زمینههای دفاعی، حمایت از شهروندان و حمل و نقل کالا و مسافران و همچنین دو تفاهمنامه قرض از صندوق توسعه عربستان و بانک توسعه اسلامی امضا شد.
«بوابة آفریقا» در ادامه می نویسد: احتمال میرود «عادل الجبیر» وزیر امور خارجه عربستان با هیئت همراهی از سرمایهگذاران در ماه ژانویه سال جدید برای حمایت و پشتیبانی از این تفاهمنامهها به صورت رسمی از این کشور دیدن کند. «بوابة آفریقا» با اشاره به امضای تواهمنامه همکاری در زمینه گردشگری بین ایران و تونس اشاره کرده مینویسد: عربستان در چارچوب رقابت اقتصادی با ایران سعی خواهد کرد حضور خود را در زمینه سرمایهگذاری تونس تقویت کند تا از این طریق بتواند جلوی پیشروی ایران را بگیرد.