خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: جوانان مسلمان که در نتیجه خشونت های فرقه ای آواره و بی خانمان شده اند، انتخابات را تنها روزنه نجات خود می دانند.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، مسلمانان آواره ساکن بانگی (پایتخت) که خانه هایشان در خشونت های قومی مسیحیان نابود شده، مشتاقان حضور در انتخابات آتی این کشور هستند و همگی آشتی و صلح را نیاز امروز کشورشان می دانند.
مقدمه انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی جمهوری آفریقای مرکزی که با تاخیر زیاد روز چهارشنبه برگزار خواهد شد، همه پرسی قانون اساسی این کشور بود که با رای مثبت 93 درصدی شهروندان این کشور آشوب زده مواجه شد؛ مشارکتی که نشان دهنده اشتیاق مردم برای بازگشت کشورشان به وضعیت عادی است.
در شرایطی که بیش از 2 سال از درگیری هایی که به آوارگی 10 درصد جمعیت جمهوری آفریقای مرکزی منجر شد گذشته است، انتخابات پیش رو نشان خواهد داد که، آیا این کشور غنی از ذخایر معدنی اما فقیر و رنجور از کودتاها، دیکتاتوری و ناآرامی های داخلی می تواند به خونریزی ها پایان داده و روزهای آرام را تجربه کند یا خیر.
جمهوری آفریقای مرکزی پس از روی کار آمدن نخستین رییس جمهوری مسلمان (2013) به صحنه خشونت شبه نظامیان مسیحی این کشور علیه اقلیت مسلمان تبدیل شد.
با وجود کناره گیری میشل جوتودیا از قدرت و واگذاری آن به دولت انتقالی، حمله های شبه نظامیان مسیحی به مسلمانان همچنان ادامه دارد.
با وجود امیدواری مسلمانان به انتخابات آتی، بسیاری از ساکنان محله مسلمان نشین «پی کی 5» (PK-5) می گویند به دلیل خطراتی که آن ها را تهدید می کند جرات نمی کنند از این منطقه خارج شوند. آن ها در هر لحظه خود را با خطر قتل توسط مسیحیان مواجه می بینند.
آن ها می گویند رییس جمهوری را می خواهند که عاشق کشورش باشد و برای برقراری آشتی، کاهش بیکاری و بهبود اقتصاد آن تلاش کند.
نزدیک به 70 درصد مردم جمهوری آفریقای مرکزی در فقر به سر می برند. بانک جهانی در سال 2014 درآمد سرانه مردم این کشور را 320 دلار برآورد کرد.
جمهوری آفریقای مرکزی به رغم برخورداری از منابع غنی الماس، طلا، نفت و اورانیوم یکی از فقیرترین کشورهای جهان است.
تقریبا دو میلیون شهروند جمهوری آفریقای مرکزی از کل جمعیت 4 میلیون و 800 هزار نفری آن برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده اند.
پیش تر قرار بود انتخابات مذکور امروز (یکشنبه) برگزار شود اما به دلیل آماده نبودن برگه های رای که در فرانسه چاپ شده اند، انتخابات به روز چهارشنبه موکول شد.
30 نفر نامزد ریاست جمهوری شده اند که یکی از پیشتازان به نام کریم مکاسوآ مسلمان است.
از دیگر نامزدهای پیشتاز این انتخابات می توان به آنیسه ژورژ، نخست وزیر سابق که به خاطر تلاش هایش در زمینه مبارزه با ارتشا و دزدی 'آقای پاک' لقب گرفته و نیز مارتین زیگل که او نیز از نخست وزیران سابق این کشور است، اشاره کرد.