رییس جمهوری بوروندی، طرح پیشنهادی اتحادیه آفریقا برای اعزام نیروهای صلحبان اتحادیه آفریقا به کشور را غیرقابل پذیرش دانست.
به گزارش ایرنا، به نقل از آسوشیتدپرس از بوجومبورا پایتخت بوروندی، پیر انکورونزیزا در سخنرانی برای مردم این کشور هشدار داد که با مهاجمان متخاصم خواهد جنگید.
وی حضور پاسداران صلح در بوروندی را نقض حق حاکمیت بروندی دانست و افزود: در این کشور درگیری رخ نداده است و دولت این کشور وجود دارد.
انکوروزیزا که نیروهای وفادار به وی تلاش برای کودتا را در ماه مه خنثی کردند، در مذاکرات با گروه های رقیب خود تحت فشارهای بین المللی قرار دارد.
بوروندی از ماه آوریل که حزب حاکم، انکورونزیزا را برای دوره سوم ریاست جمهوری این کشور نامزد کرد، دچار خشونت شده است.
انکورونزیزا روز دوشنبه در مراسم آغاز مذاکرات با میانجیگری اوگاندا حضور نداشت و نمایندگان وی نیز گفتند که تمایلی به مذاکره با کودتاچیان ندارند.
مذاکرات صلح بوروندی برای برون رفت این کشور از بحران روز دوشنبه در اوگاندا از سر گرفته شد.
«یووری موسوینی» رییس جمهوری اوگاندا که ریاست این مذاکرات را برعهده دارد، در مراسم افتتاحیه نشست، از دو طرف درگیر در بوروندی خواست به راهکاری سیاسی که مردم این کشور را از رنج و محنت نجات دهد، دست یابند.
نمایندگان طرف های درگیر در بوروندی روز دوشنبه برای ازسرگیری مذاکرات صلح، وارد اوگاندا شدند.
هیاتی از دولت بوروندی به علاوه اعضای گروه مخالف و نمایندگان انجمن مدنی این کشور در این مذاکرات شرکت دارند.
در این میان، اتحادیه آفریقا متشکل از 54 کشور پیشتر در ماه جاری اعلام کرد که 5 هزار صلح بان خود را برای مهار خشونت در بوروندی به این کشور بحران زده اعزام می کند و این در حالی است که دولت بوجومبورا ضمن مخالفت با این تصمیم، اعلان کرد که صلحبانان اتحادیه آفریقا را نیروهای متجاوز تلقی می کند.
از سویی رواندا و تانزانیا که در همسایگی بوروندی قرار دارند، نسبت به این تصمیم موضع گرفته و گفته اند که بحران در بوروندی به جای رویکرد نظامی به یک راهکار سیاسی نیاز دارد.
بیم آن می رود که ناآرامی در بوروندی، این کشور را به ورطه جنگ داخلی سوق دهد.
بحران در بوروندی از آنجا آغاز شد که «پییر انکورونزیزا» رییس جمهوری این کشور تصمیم گرفت برای بار سوم نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود.
منتقدان گفتند که انکورونزیزا قانون اساسی بوروندی و مفاد توافق صلح این کشور را نقض کرده است.
این توافق به 12 سال جنگ داخلی در بوروندی بین اکثریت هوتو و اقلیت توتسی پایان داد.
بیش از 300 نفر بر اثر ناآرامی های اخیر در بوروندی کشته و بالغ بر 200 هزار تن بی خانمان شده اند.
همچنین یک کودتای نافرجام در این کشور رقم خورد که اوضاع جاری را بدتر کرد.
انکورونزیزا در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد که همین امر باعث تشدید اعتراض و درگیری در پایتخت شد.