رئیس جمهوری رواندا اعلام کرد پس از سرآمدن دومین دور هفت ساله ریاست جمهوری اش در سال 2017، برای سومین بار نامزد انتخابات ریاست جمهوری در این کشور می شود.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس از کیگالی، آمریکا به عنوان متحد کلیدی رواندا، مخالف این تصمیم است.
کاگامه پیشتر اعلام تصمیم خود در این زمینه را به بعد از برگزاری همه پرسی قانون اساسی موکول کرده بود.
در جریان همه پرسی ماه دسامبر 2015 در رواندا، 98 درصد مردم این کشور به تغییر قانون اساسی رای مثبت دادند تا زمینه تمدید دوره زمامداری کاگامه فراهم شود.
کاگامه در سال 2000 به سمت رئیس جمهوری رواندا برگزیده شد. وی به سبب برقراری ثبات در رواندا و رشد اقتصادی در این کشور، اعتباری برای خود کسب کرده، اما منتقدان می گویند وی حاکم خودکامه ای است که مخالفان را تاب نمی آورد و به نقض حقوق بشر متهم است.
در همین حال، مخالفان سیاسی دولت رواندا از روند همه پرسی ماه گذشته انتقاد کردند و آن را عاری از اصول دمکراتیک دانستند.
به تازگی رویکرد تمدید مدت ماموریت و زمامداری رهبران شرق و مرکز آفریقا با تغییر در قانون اساسی این کشورها شکل تازه ای به خود گرفته است.
قانونگذاران اوگاندا در سال 2005 قانون اساسی این کشور را تغییر دادند تا زمینه انتخاب مجدد «یووری موسوینی» به عنوان رئیس جمهوری در سال های 2006 و 2011 فراهم شود. وی در سال 2016 بار دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری می شود.
بوروندی نیز کشوری دیگر در قاره سیاه است که شاهد این تحول بوده و نامزدی «پییر انکورونزیزا» برای سومین بار در انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی وی، موجی از خشم و خشونت سیاسی را در این کشور رقم زده است.
اکنون کنگو صحنه اعتراض های مردمی به تصمیم «جوزف کابیلا» رئیس جمهوری این کشور است که قصد دارد دوره زمامداری اش را تمدید کند. کابیلا به مدت 15 سال در کنگو در راس قدرت بوده است.