نهاد ملی انتخابات جمهوری آفریقای مرکزی از پیشتازی نخست وزیر سابق این کشور در انتخابات خبر داد.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، نهاد ملی انتخابات جمهوری آفریقای مرکزی روز شنبه اعلام کرد که فوستین آرشانژ توآدرا نخست وزیر سابق این کشور بین سال های 2008 تا2013 با به دست آوردن 30 هزار و 999 رای در بانگی (پایتخت) پیشتاز است و پس از وی، آنیسه ژورژ دولوگل با 28 هزار و 162 رای قرار دارد.
انتخابات ریاست جمهوری آفریقای مرکزی که روز چهارشنبه گذشته برگزار شد بارها به تعویق افتاده بود که مهم ترین دلیل آن ها تشدید خشونت در بانگی در ماه سپتامبر(شهریور-مهر) بود. رییس جمهوری جدید این کشور نیز با چالش های مهمی از جمله خلع سلاح شبه نظامیان و متقاعد کردن رهبران آن ها به عقب نشینی از قلمروهایشان مواجه خواهد بود.
جمهوری آفریقای مرکزی پس از روی کار آمدن نخستین رییس جمهوری مسلمان (2013) به صحنه خشونت های فرقه ای به ویژه حمله های شبه نظامیان مسیحی این کشور علیه اقلیت مسلمان تبدیل شد.
با وجود کناره گیری میشل جوتودیا از قدرت و واگذاری آن به دولت انتقالی، حمله های شبه نظامیان مسیحی به مسلمانان همچنان ادامه یافت.
در انتخابات جمهوری آفریقای مرکزی که به عنوان کلید انتقال به سوی دمکراسی تلقی می شود، 30 نامزد با یکدیگر رقابت می کنند. همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات پارلمانی نیز برگزار شد.
بلال انزانگا کولینگبا فرزند رییس جمهوری سابق این کشور با کسب 25 هزار و 55 رای در رتبه سوم و ژان سرژ بوکاسا فرزند ژان بدل بوکاسا دیکتاتور سابق این کشور با 10 هزار 672 رای در رتبه چهارم قرار گرفت.
جولیوس انگوآده سخنگوی نهاد ملی انتخابات در نشستی مطبوعاتی میزان مشارکت در انتخابات اخیر را 72 و 2 دهم درصد اعلام کرد.
کاترین سامبا پانزا رییس جمهوری موقت این کشور که از مه (اردیبهشت/خرداد) 2014 بر مسند قدرت است به موجب قانون حق حضور در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری را نداشت.
هنوز مشخص نیست که آیا نتایج انتخابات در شهر بانگی نشان دهنده رای ملی این کشور است یا خیر. دور دوم انتخابات در صورت لزوم تاریخ 31 ژانویه (11 بهمن) برگزار خواهد شد.
نزدیک به 70 درصد مردم جمهوری آفریقای مرکزی در فقر به سر می برند. بانک جهانی در سال 2014 درآمد سرانه مردم این کشور را 320 دلار برآورد کرد.
جمهوری آفریقای مرکزی به رغم برخورداری از منابع غنی الماس، طلا، نفت و اورانیوم یکی از فقیرترین کشورهای جهان است.