شبکه تلويزيوني الجزيره در گزارشي به بررسي دلايل تنش کنوني بين الجزاير و مصر پرداخت و به شدت از آن انتقاد کرد.
«فوزي بشري» گزارشگر اين شبکه گفت.. در شرايط عادي بازي تيم هاي ملي فوتبال مصر و الجزاير فقط يک مسابقه فوتبال بود تا مشخص شود که چه تيمي به جام جهاني فوتبال راه پيدا مي کند. اما در شرايط غيرطبيعي، اين مسابقه به کشمکشي تبديل شد که در آن، سياست نقش اساسي دارد. در اين شرايط غيرطبيعي، يازده بازيکن هر يک از دو تيم در ميدان بازي خود را در برابر ماموريت تاريخي مي ديدند که بايد همه دردها و تلخي هاي مردم نااميد از شکست هاي سياسي، اقتصادي و توسعه اي را از بين ببرند.
در نبود پيروزيهاي بزرگ، نظامها چاره اي جز تکيه و اميدواري به پيروزيهاي کوچک ندارند. حکومتها به سرعت هر موفقيتي را در کارنامه سياسي خود ثبت مي کنند، اما اگر شکستي پيش بيايد بازيکنان و مربيان مسئول معرفي مي شوند.
تيم ملي فوتبال مصر در قاهره بر الجزاير پيروز شد و شهروندان مصري همه دغدغه هاي خود را فراموش کردند.
در ادامه اين گزارش آمده است.. در بازار ورزش سياسي، خارطوم هم خريدار و فروشنده است و همراهان هر دو تيم فوتبال مصر و الجزاير با در دست داشتن عکسهاي عمر البشير رئيس جمهور سودان وارد ورزشگاه شدند.
مصر و الجزاير براي دور جديد جنگ ورزشي ديگري آماده شدند که در چهل سال گذشته ادامه داشته است و شبيه جنگهاي دوره جاهليت است.
در شرايط طبيعي، همه چيز با پيروزي تيم ملي فوتبال الجزاير در بازي با مصر پايان مي يافت، اما به اين علت که همه چيز تحت تاثير سياست قرار دارد، حوادث غيرطبيعي رخ داد و مصر سفير خود را از الجزاير فراخواند. اين اقدام، نشانه هاي احتمال بروز بحران است. در خارطوم هم سفير مصر به وزارت امور خارجه سودان فراخوانده شد تا از وي درباره اتهامات رسانه هاي مصري به سودان در مورد کوتاهي اين کشور در حفاظت از بازيکنان تيم ملي فوتبال مصر و تماشاگران آن، توضيح بخواهد.
اما مساله قابل توجه اين است که بر اساس رده بندي سازمان جهاني شفافيت، ميزان فساد در مصر و الجزاير برابر است و هر دو کشور به صورت مشترک در رده صد و يازدهم قرار دارند. اين بازي ديگري است که در آن مردم حضور ندارند و قهرمانان آن بازيکنان تيم هاي فوتبال نيستند بلکه سران کشورها هستند.