یک سخنگوی ارتش سودان روز دوشنبه گفت که شورشیان مخالف دولت به پایگاه ارتش این کشور در ایالت کردوفان جنوبی حمله کرده اند.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه از خارطوم، شورشیان جنبش آزادیبخش مردمی سودان شمالی پس از آنکه عمر البشیر رییس جمهوری این کشور دوره آتش بس در مناطق مرزی این کشور را به مدت یک ماه تمدید کرد، به نیروهای دولتی در مزلگان در غرب شهرک دیلینگ، حمله کردند.
سرهنگ احمد خلیفه الشامی سخنگوی ارتش سودان به فرانس پرس گفت: حمله روز شنبه شورشیان به پایگاه نظامی مزلگان، دفع شد و آنها عقب رانده شدند.
شامی افزود: بیش از 13 شورشی در این حمله کشته و شمار نامعلومی از آنان نیز زخمی شدند، اما به نیروهای ارتش تلفاتی وارد نشده است.
این در حالیست که آرنو لودی سخنگوی جنبش آزادیبخش مردمی سودان – شمال در بیانیه ای که یکشنبه شب منتشر کرد، گفت: عناصر این گروه روز جمعه به این پایگاه حمله و 30 تن از نیروهای دولتی را کشته و 4 دستگاه خودروی آنان را منهدم کرده و ساختمان این پایگاه را به آتش کشیده و سپس عقب نشینی کرده اند.
به گفته لودی، 4 تن از شورشیان نیز در این درگیری ها کشته شده اند.
جبهه آزادیبخش مردمی سودان – شمال، همچنین هواپیماهای ارتش سودان را به حمله هوایی در روز جمعه به ایالت نیل آبی و آسیب رساندن به زمین های کشاورزی و کشتن دام های روستاییان متهم کرد.
این در حالیست که شاملی این ادعا را تکذیب کرد.
جبهه آزادیبخش مردمی سودان - شمال از سال 2011 در اعتراض به در حاشیه قرار گرفتن مردم کردوفان جنوبی و نیل آبی از نظر سیاسی و اقتصادی، در این ایالت ها با نیروهای دولتی سودان می جنگند.
آخرین حمله در کردوفان جنوبی پس از یک دوره آرامش نسبی در مناطق جنگزده صورت گرفت.
بشیر در سپتامبر آتش بس دوماهه در این مناطق اعلان کرد و آن را در سخنرانی به مناسبت سال جدید میلادی به مدت یک ماه دیگر تمدید کرد.
مذاکرات میان دولت سودان و شورشیان برای توافق در باره برقراری آتش بس موقت در ماه نوامبر بدون دسترسی به نتیجه ای شکست خورد و شورشیان از آن هنگام گزارش هایی در باره ازسرگرفته شدن درگیری ها منتشر می کنند.
به گفته شاملی، هر چند نیروهای ارتش به آتش بس متعهد هستند، اما در صورت حمله شورشیان در دفاع از خود تردید به خود راه نخواهند داد.
بشیر روز جمعه به مناسبت شصتمین سالروز استقلال سودان گفت: هدف از تمدید آتش بس در مناطق درگیری این کشور به مدت یک ماه دیگر، جلوگیری از شکست گفت و گوها و کمک به حل مشکلات موجود است .
رئیس جمهوری سودان از مخالفان سودانی خواست عاقلانه تصمیم بگیرند و تاکید کرد با گفت و گوی ملی می توان بسیاری از مشکلات را حل کرد تا در نهایت همه در مورد اصولی به توافق برسند که آن را قبول دارند.
این درحالی است که گروه های شورشی اصلی در سودان و جنبش مردمی برای آزادی سودان - شمال ، گفت و گوهای ملی را تحریم کرده و خواستار دیدار طرف های سودانی در خارج از این کشور برای مشخص کردن شرایط مذاکرات شده اند.
دارفور از سال 2003 که شورشیان در اعتراض به رویه تبعیض آمیز حکومت عمر البشیر قیام کردند، تا امروز درگیر جنگ و ناآرامی است.
بر اساس اعلام سازمان ملل، تاکنون حدود 300 هزار نفر در دارفور کشته و حدود 2 و نیم میلیون نفر آواره شده اند.
دیوان بین المللی کیفری، بشیر را به ارتکاب جنایت جنگی در این مناقشه ها متهم کرده است.