روزنامه های الجزایری مسوولیت پیامدهای اعدام شیخ نمر و آتش افروزی در منطقه را متوجه عربستان سعودی می دانند.
به گزارش ایرنا، روزنامه 'الوطن' الجزایر روز دوشنبه در مقاله ای نوشت: عربستان وهابی برای شیعیان این کشور که از سال 2011 برای دستیابی به حقوق ابتدایی خود به صورت مسالمت آمیز تظاهرات می کنند، هیچ احترامی قایل نیست و هرگونه راه حلی را برای بهبود روابط با تهران رد می کند.
اعدام شیخ نمر باقر النمر یک تحریک آشکار است و ریاض از واکنش شیعیان به اعدام این روحانی کاملا آگاه بود.
اگر ایران تصمیم به آرام سازی فضا و پرهیز از افتادن در دام تحریک های ریاض را نداشت، این اقدام عربستان در منطقه خاورمیانه که از بحران های عمیقی رنج می برد، می توانست آتش بحران های منطقه را شعله ورتر کند.
درسرمقاله این روزنامه با عنوان 'عربستان عاشق آتش افروزی است' نیز آمده است : آشکار است که وهابیت از زمان ظهور در اواخر قرن بیستم زخمی جدید بر پیکره بشریت است.
این مسلک بدترین نمونه های وحشیگری را به نمایش گذاشته است و از سرگذشت نازی ها عبرت نگرفت زیرا چیزی از تقوا، انسانیت و احترام به حقوق بشر نمی داند.
این سرمقاله اضافه می کند: عربستان فکر می کند با اموال باد آورده می تواند همه ارزش های انسانی را زیرپا بگذارد بدون اینکه مجازات شود.
خوشبختانه عربستان نیروی نظامی قدرتمندی ندارد زیرا بدترین فاجعه ها و جنایت ها را در زمین مرتکب می شد.
سرمقاله الوطن با اشاره به اعدام 47 نفر درعربستان افزود: هیچ طرفی ادعاهای ریاض را نمی پذیرد و حتی سازمان ملل نیز نسبت به عادلانه بودن این محاکمه ها تردید کرده است، هرچند درباره انجام محاکمه نیز تردید وجود دارد.
اگر محاکمه ای صورت گرفته باشد براساس قوانین بین المللی نبوده است و حتی اتهام های شیخ نمر ارتباطی با حکم اعدام ندارد.
همه واکنش ها، این اعدام ها را یک تحریک خطرناک می داند زیرا در میان قربانیان یکی از بزرگترین رهبران شیعیان وجود دارد.
عربستان یک جنگ را علیه شیعیان آغاز کرده است و این جنگ با تجاوز به یمن آغاز و با تشکیل ائتلافی با حضور کشورهای سنی و با ادعای مبارزه با تروریسم ادامه یافت و اعدام 47 مخالف نیز در ادامه همین روند و برای ترساندن مخالفان انجام شده است.
این روزنامه با ابراز شگفتی می نویسد: حتی آمریکا نیز به عنوان بزرگترین حامی عربستان، نگرانی خود را از بازگشت درگیری های مذهبی مخفی نکرده است و حتی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا 'فدریکا موگرینی' اعلام کرد که این موضوع می تواند درگیری های مذهبی را در منطقه شعله ور کند.
از زمانی که عربستان در باتلاق یمن غرق شد درحالی که در ابتدا آن را یک سرگرمی می دانست، این کشور تلاش می کند کشورهای سنی را وارد یک ماجراجویی بی بازگشت کند.
الوطن اینگونه نتیجه گیری می کند که آنچه درجریان است شاید آغازی بر پایان خاندانی باشد کهنسبت به جهان معاصر حساسیت دارد ونمی تواند جز در تاریکی زندگی کند و همه عرب هایی را که تلاش کرده است با پول های خود ان ها را خریداری کند را به دنبال خود به این تاریکی و ظلمت می کشاند ولی قدرت و سلطه مال نیز محدود است.
روزنامه 'خبر' الجزایر نیز نوشت: اعدام شیخ نمر بر دور نمای منطقه تاثیر می گذارد.
این روزنامه ادامه می دهد که اعدام شیخ نمر با تشدید اقدام های عربستان مانند پایان دادن به آتش بس در یمن و اعلام ائتلاف راهبردی با ترکیه همزمان شد.
روزنامه الخبر با مرتبط دانستن اعدام شیخ نمر با کشته شدن 'زهران علوش' سرکرده گروه تروریستی جیش الاسلام در سوریه و تغییرات حاصل شده در جبهه یمن و دستیابی انصارالله به توانایی ساخت موشک هایی که می تواند عمق خاک عربستان را تهدید می کند، افزود: این یک پیام برای سوریه و ایران در آستانه اغاز گفت و گوها درباره بحران سوریه است.
الخبر اضافه کرد: افزایش نقش حزب الله در سوریه و لبنان و کاهش تاثیر جریان المستقبل به عنوان هم پیمان ریاض نیز باید ازدیگر عوامل پشت پرده این اقدام ناشیانه عربستان دانست.