دیده بان حقوق بشر اعلام کرد که دست کم 140 معترض طی حدود دو ماه گذشته در سرکوب های خشونت آمیز در اتیوپی کشته شده اند.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، فلیکس هورن از مقام های سازمان دیده بان حقوق بشر روز جمعه گفت: بر اساس آمار فعالان، نیروهای امنیتی اتیوپی طی حدود دو ماه گذشته در درگیری هایی که به نظر می رسد بزرگ ترین بحران این کشور باشد، دست کم 140 معترض اتیوپیایی را کشته و عده زیادی را زخمی کرده اند.
شمار کشته شدگان یک ماه قبل، نصف این میزان یعنی 75 نفر اعلام شده بود.
تاکنون واکنش فوری از سوی دولت اتیوپی که شمار کشته شدگان را 5 نفر اعلام کرده بود، صورت نگرفته است.
اعتراض ها در اتیوپی در ماه نوامبر (آبان/آذر) و زمانی آغاز شد که دانشجویان اتیوپیایی با طرح دولت این کشور برای تصرف اراضی در چندین شهر منطقه اورومیا مخالفت کردند؛ این طرح نگرانی ها را درباره تصرف اراضی قوم اورومو بزرگ ترین گروه قومی اتیوپی توسط دولت این کشور به همراه داشت.
هورن افزود: طی هشت هفته گذشته منطقه اورومیا در اتیوپی صحنه اعتراض های گسترده به توسعه محدوده شهر آدیس آبابا (پایتخت) بوده است.
وی افزود: این اعتراض ها که عموما مسالمت آمیز بود از نگرانی درباره آوارگی کشاورزان اورومو از تصرف شدن اراضی شان و اضافه شدن آن به دیگر نارضایتی های این قوم از دولت اتیوپی نشات گرفته بود.
در 23 دسامبر (2 دی) پلیس اتیوپی 'بکل گربا' معاون کنگره فدرالیست اورومو را که بزرگ ترین حزب سیاسی رسمی این قوم است، بازداشت کرد؛ وی پیش تر نیز به جرم عضویت در حزب ممنوعه جبهه آزادیبخش اورومو چهار سال را در حبس گذرانده بود.
دیده بان حقوق بشر اعلام کرده که از محل نگهداری بکل که استاد زبان خارجی است، اطلاعاتی در دست نیست. برخی دیگر از اعضای ارشد حزب کنگره فدرالیست اورومو نیز اخیرا بازداشت شده و عده ای نیز در حصر خانگی به سر می برند.
به گفته هورن، دولت اتیوپی با سرکوب سیاستمداران مخالف و معترضان راه های ابراز نگرانی غیرخشونت آمیز را برای شهروندانش می بندد.
وی هشدار داد: این شیوه برخورد خطرناک است و می تواند ثبات دیرینه اتیوپی را به خطر بیندازد.
اورومیا با دست کم 27 میلیون نفر، پرجمعیت ترین ایالت اتیوپی است که زبان مخصوص خود را دارد.
دیده بان حقوق بشر از اعتراض ها و سرکوب های خونین اخیر به عنوان یادآور اقدامات مشابه در ماه های آوریل و مه 2014 یاد کرد که طی آن پلیس اتیوپی به کشتار دهها معترض متهم شد؛ دولت آدیس آبابا شمار کشته های آن حادثه را 8 نفر اعلام کرد.
حدود 200 نفر نیز در خشونت های پس از انتخابات سال 2005 در اتیوپی کشته شدند.