تلويزيون ايي نيوز آفريقاي جنوبي روز جمعه به نقل از نخست وزير اتيوپي اعلام کرد که کشورهاي آفريقايي براي دريافت غرامت از نشست جهاني آتي تغيير آب و هوا در کپنهاک به توافق رسيدند.
به گزارش ايرنا، "ملس زناوي" که پس از نشست کميسيون ويژه آب و هواي اتحاديه آفريقاي در پايتخت کشورش آديس آبابا سخن مي گفت، افزود: سران کشورهاي آفريقايي براي اين منظور از اجلاس کپنهاک مي خواهند که تا سال 2020 حداقل 67 ميليارد دلار را به 250 ميليون نفر از مردم متاثر از خشکسالي در اين قاره کمک کند.
وي افزود: از جمعيت حدود 900 ميليون نفر آفريقا، سالانه بطور نسبي دو ميليون 500 هزار نفر از کمبود آب ناشي از تغييرات آب و هوايي دچار مشکل مي شوند که اين اجلاس بايد براي حداقل 250 ميليون نفر از آنها غرامت بپردازد.
براساس گزارش ايي نيوز، آفريقاي فقير و داراي سرزمين هاي خشک، بيش از هر قاره ديگري از تغييرات آب و هوايي تاثير منفي مي پذيرد و پيش بيني مي شود ادامه روند فعلي تغيير جهاني آب و هوا بيش از قبل به اين قاره خسارت وارد کند.
چرا که وضعيت طبيعي اين قاره به گونه اي است که جامعه انساني آن نيز بيش از شهروندان ديگر قاره هاي جهان مورد تهديد عواقب منفي اين پديده ناميمون قرار داشته و دارند.
تا جايي که اين تغييرات به تدريج بر نقشه جغرافياي طبيعي اين قاره نيز اثر گذاشته است به گونه اي که نقشه سواحل طبيعي را درهم ريخته، بيماري هاي خاصي را در برخي مناطق شيوع و گسترش داده، جدول ريزش باران هاي منظم سالانه را که با نوع و ميزان محصولات کشاورزي هماهنگ بود برهم زده است.
از طرف ديگر همين امر موجب شد دولت ها و به الطبع ملل اين قاره نيز دچار مشقات زيادي شوند و در نتيجه جدول مهاجرت مردم اين قاره به قاره هاي شمالي و جنوبي تر نيز تغيير يافته است.
يادآوري مي شود، نشست ماه آينده کشورهاي جهان براي بررسي تغييرات آب و هوايي در کپنهاک ادامه نشست دو سال گذشته در کيوتو ژاپن است که شرکت کنندگان در آن پس از بررسي شرايط جديد پرتوکول جديدي را جايگزي پرتوکل کيوتو خواهند کرد.
در عين حال 53 کشور آفريقايي نيز موافقت کرده اند بطور يکصدا غرامت لازم را از اين اجلاس مطالبه کنند.