یک مقام محلی در منطقه دارفور سودان از کشته شدن شش نفر طی سه روز ناآرامی در این منطقه خبر داد.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، خالد عبدالله فرماندار دارفور غربی به شبکه تلویزیونی نیل آبی گفت که در جریان سه روز ناآرامی منتهی به دوشنبه شش نفر کشته و سه نفر زخمی شدند.
به گفته وی شورشیان، غیرنظامیان آواره را برای حمله به ساختمان های دولتی تحریک کردند.
معترضان روز دوشنبه به سوی نیروهای امنیتی آتش گشودند و همین باعث پاسخ متقابل نظامیان شد.
عبدالله اوضاع منطقه را در حال حاضر باثبات ارزیابی کرد.
هیات صلحبانی سازمان ملل-اتحادیه آفریقا (یونامید) که در منطقه مستقر است از دولت سودان خواست تا خشونت روزهای اخیر را مورد تحقیق و بررسی قرار دهد.
بر اساس روایت این نهاد، گروهی ناشناس در تاریخ 9 ژانویه (19 دی) به روستای مولی حمله کرده و شمار زیادی از ساکنان آن را آواره و راهی شهر الجنینه کردند. یک روز بعد آوارگان در این شهر در مقابل ساختمان فرمانداری تظاهرات کردند که به بسته شدن مغازه ها و مدارس منجر شد.
یونامید همچنین گزارش هایی نیز درباره ناآرامی و تیراندازی در شهر الجنینه و مولی دریافت کرده که شماری نیز کشته داشته است.
مناقشه دارفور در سال 2003 و با اعتراض مسلحانه قبایل عمدتا غیرعرب منطقه علیه آن چه رفتار تبعیض آمیز دولت عربی خارطوم می نامیدند، آغاز شد.
بر اساس اعلام سازمان ملل، بالغ بر 300 هزار نفر در این درگیری ها کشته شدند. بیش از 2 و نیم میلیون نفر آواره شدند و حدود 4 میلیون و 400 هزار نفر نیز به کمک نیاز دارند. هرچند کشتار و خونریزی فروکش کرده است، اما شورش ها ادامه دارد و خارطوم حمله ها به گروه های شورشی را طی یک سال گذشته تشدید کرده است.
در این میان یونامید نیز همواره به کوتاهی در حفاظت از جان غیرنظامیان متهم بوده است. دیوان بین المللی کیفری در سال 2009 عمر البشیر رییس جمهوری سودان را به جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل کشی در دارفور متهم کرد.