سازمان بهداشت جهانی با اشاره به ریشه کن شدن بیماری ابولا در کشور لیبریا رسما پایان شیوع این بیماری در کشورهای غرب آفریقا را اعلام کرد اما هشدار داد که خطر شیوع دوباره این بیماری هنوز جدی است.
به گزارش ایرنا، شیوع بیماری ابولا در کشور های لیبریا،نیجریه و گینه بیسائو که از ماه مارس سال 2014 با اولین نشانه های این بیماری در کشور نیجریه آغاز شد در فاصله کمتر از دو سال به بیش از 28 هزار و 500 نفر سرایت کرد و یک هزار و 300 قربانی در هفت کشور جهان به جای گذاشت.
با وجودی که سازمان بهداشت جهانی نخستین بار درماه مه سال گذشته اعلام کردند که ابولا در کشور لیبریا ریشه کن شده است مسئولین این نهاد و دولت لیبریا در این فاصله به دو مورد از بروز دوباره این بیماری برخوردند و به همین دلیل بار دیگر در این کشور حالت فوق العاده اعلام شد.
الکس گاساسیرا نماینده سازمان بهداشت جهانی سازمان ملل در کشور لیبریا روز پنجشنبه با ذکر اینکه در مدت 42 روز گذشته نشانه ای از بازگشت این ویروس درکشور دیده نشده بار دیگر ریشه کن شدن رسمی این بیماری در غرب آفریقا را اعلام کرد اما همچنان بر ضرورت هوشیاری و آمادگی برای مقابله با نشانه های احتمالی این بیماری در آینده تاکید کرد.
وی با انتشار یک اطلاعیه خبری ضمن قدردانی از برخورد هوشیارانه مسئولان دولت و مردم لیبریا در مقابله با نشانه های شیوع دوباره این بیماری در ماه های اخیر این برخوردها را نشانه افزایش توانمندی های دولت در مقابله با بیماری های همه گیر توصیف کرد.
دکتر مارگارت چن مدیرکل سازمان بهداشت جهانی نیز امروز خبر ریشه کن شدن این بیماری را تایید کرد و این موضوع را حاصل هوشیاری و تلاش ها و اقدامات موثر دولت لیبریا ،کارکنان بهداشتی این کشور، جامعه مدنی و سازمان های ملی و بین المللی توصیف نمود.