یک مقام ارشد امنیتی سودان اعلام کرد که 14 نفر در جریان اعتراض های هفته گذشته در منطقه درافور غربی کشته شدند.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس روز شنبه از خارطوم گزارش داد که مقام مزبور پلیس را مسئول کشته شدن این افراد ندانست.
«عاطف فضل» رییس پلیس سودان گفت که 13 غیرنظامی و 6 نیروی پلیس نیز در جریان این اعتراض ها که 10 ژانویه (20 دی ماه) در مقابل و در داخل ساختمان فرمانداری دارفور غربی روی داد، زخمی شدند.
ناآرامی در دارفور غربی از آنجا آغاز شد که یک نیروی شبه نظامی تحت حمایت دولت سودان به روستای «مولی» در این منطقه و در نزدیکی مرز چاد حمله و شمار زیادی از ساکنان آن را آواره و راهی شهر «جنینه» کرد. این حمله با اعتراض و تظاهرات سکنه روستا مواجه شد.
از سویی تنش در شهر «جنینه» در دارفور غربی نیز پس از اعتراض سکنه این روستا بالا گرفت.
اتحادیه آفریقا درخصوص تداوم تنش در این شهر و اطراف آن ابراز نگرانی کرده است.
فضل گفت که پلیس در رویارویی با اعتراض مردمی، خویشتنداری نشان داده است.
این در حالی است که نیروهای امنیتی سودان در گذشته برای متفرق کردن جمعیت های معترض مردمی به خشونت متوسل شده اند.
به گزارش ایرنا، مناقشه دارفور در سال 2003 و با اعتراض مسلحانه قبایل عمدتا غیرعرب منطقه علیه آن چه رفتار تبعیض آمیز دولت عربی خارطوم می نامیدند، آغاز شد.
بر اساس اعلام سازمان ملل، بالغ بر 300 هزار نفر در این درگیری های این منطقه کشته شدند. بیش از 2 میلیون و 500 هزار نفر آواره شدند و حدود 4 میلیون و 400 هزار نفر نیز به کمک نیاز دارند. هرچند کشتار و خونریزی در این منطقه فروکش کرده، اما شورش ها ادامه دارد و خارطوم حمله به گروه های شورشی را طی یک سال گذشته تشدید کرده است.
در این میان هیات صلح بانی سازمان ملل - اتحادیه آفریقا (یونامید) نیز همواره به کوتاهی در حفاظت از جان غیرنظامیان متهم بوده است.
دیوان بین المللی کیفری در سال 2009 عمر البشیر رییس جمهوری سودان را به ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل کشی در دارفور متهم کرد.