تروریست های داعش در دو هفته گذشته به یکی از بزرگترین بندرهای نفتی لیبی حمله کردند و انفجارهای انتحاری موجب آتش سوزی های بزرگی در انبارهای نفتی شد و لوله های اصلی نفت نیز منفجر گردید.
به گزارش ایرنا، به نقل از روز سه شنبه عربی پرس ، بنادر السدر و راس لانوف بیش از یک سال است فعالیتی ندارند و سه روز درگیری های مداوم موجب شده پیشروی تروریست های داعش متوقف گردد.
با این حال افزایش خشونت در منطقه هلال نفتی در سواحل لیبی حاکی از خطری است که بخش صنعت نفت را تهدید می کند و این درحالی است که نفت منبع درآمدی برای این کشور آفریقایی محسوب می شود.
درگیری ها در لیبی از زمان سقوط معمر قذافی دیکتاتور لیبی در سال 2011 آغاز شد و بر صادرات نفت لیبی که یکی از اعضای سازمان نفتی اوپک می باشد تاثیر گذاشت.
از سال 2013 که گروه های مسلح در تولید و صادرات نفت به منظور فشار برای دست یابی به مطالبات سیاسی خود وقفه انداختند، بخش صنعت نفت لیبی به شدت آسیب دید.
در سال گذشته زمانی که دو دولت حاکم بر طرابلس و دیگری در شرق این کشور در حال درگیری بودند تروریست های داعش از شکاف امنیتی در این کشور استفاده نموده و وارد شهر سرت شدند و اولین حملاتشان را بر ساختارهای اصلی نفت لیبی آغاز کردند.
تروریست های داعش هنوز کنترل چاه های نفت را به دست نگرفته اند ولی در سواحل سرت پیشروی کرده و حضور خود را در شهرک هایی چون بن جواد که در 30 کیلومتری غرب بندر السدر است تقویت کرده اند.
محمد الحراری سخنگوی سازمان ملی نفت لیبی در این باره به رویترز گفت با این که منطقه السدر آرام است ولی هیچ کسی نمی تواند این آرامش را تضمین کند.
وی معتقد است خطر تروریست ها به خصوص در شهر السدر زیاد است .
عملیات تروریست ها در 4 ژانویه با انفجار همزمان دو خودروی بمب گذاری شده در محل حفاظت از تاسیسات نفتی در نزدیکی السدر آغاز شد و با افزایش خشونت ها سازمان ملی نفت پیام کمک در صفحه اینترنتی اش منتشر کرد.
سازمان نفت لیبی تانکری برای انتقال نفت از بنادر اعزام کرد ولی محافظان این بنادر با استناد به ملاحظات امنیتی مانع ورود این تانکر شدند.
نیروهای محافظ ، شاخه ای فرعی وابسته به ارتش هستند که در سال 2005 تشکیل شده است و حمایت های مالی آنان توسط سازمان ملی نفت لیبی صورت می گیرد .
تعداد نیروهای این یگان اکنون به 12 هزار تن رسیده است اما تحلیلگران می گویند که توان رزمی این نیروها محدود است.
در ادامه این گزارش آمده است، در درگیری هایی که اخیرا به وقوع پیوست دستکم 18 تن از این نیروها کشته شدند.
علی الحاسی سخنگوی محافظان نفتی گفت که نیروهای محافظ پیش بینی می کنند تروریست های داعش در اولین فرصت حمله جدیدی را تدارک ببینند.
در این گزارش یادآوری شده که لیبی قبل از قیام مردمی روزانه یک میلیون و 600 هزار بشکه نفت تولید می کرده است.