کاهش جهانی بهای نفت که به علت کارشکنی های عربستان در رعایت نکردن سقف تولیدات خود روی داده است، سبب زیان کشورهای صادر کننده از جمله سودان جنوبی شده است.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه از نایروبی، ادامه روند نزولی بهای نفت موجب زیان گسترده برای سودان جنوبی شده است. سودان جنوبی یکی از تولید کنندگان نفت، البته باکیفیت پایین است که در مقایسه با نفت برنت دریای شمال از قیمت پایین تری برخوردار است. اکنون با ادامه روند نزولی قیمت نفت، سودان جنوبی هر بشکه نفت خود را حدود بیست دلار به فروش می رساند که این رقم در مقایسه با نفت برنت هشت دلار کمتر است.
فروش 20 دلاری هر بشکه نفت خام سودان جنوبی در حالیست که هزینه ترانزیت هر بشکه برای این کشور 24 دلار هزینه دارد.
در نتیجه باید گفت که هر بشکه نفت خام در سودان جنوبی اکنون دست کم 4 دلار برای دولت این کشور ضرر دارد.
این موضوع سبب افزایش نگرانی ها از تعطیلی دوباره تولید نفت در سودان جنوبی شده است.
وزارت امور خارجه سودان جنوبی برای کاهش هزینه های ترانزیت نفت خام، از خارطوم خواسته است بر سر حق ترانزیت استفاده از خطوط لوله انتقال نفت سودان دوباره مذاکره شود.
کشورهای عربی تولید کننده نفت بیش از 360 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی خود را در سال گذشته از دست داده و ضرر کردند ضمن اینکه این خسارت ها و کاهش نفت با افزایش بحران ها، هرج و مرج و درگیری و برهم خوردن ثبات در منطقه خلیج فارس و بازارهای مالی جهانی همراه شده و باعث وارد شدن فشار مضاعف بر این کشورها نیز شده است.
حجم ذخایر مالی احتیاطی عربستان حدود 700 میلیارد برآورد می شود اما به دلیل همین مشکلات ذکر شده، روند برداشت از آن به شدت سرعت گرفته بطوری که تنها در 6ماه گذشته بیش از 70 میلیارد دلار از آن برداشت شده است.
کاهش قیمت نفت تنها بر کشورهای عربی خلیج فارس تاثیر منفی نگذاشته بلکه موجب شده سرنوشت میلیون ها کارگر خارجی و میزان دستمزد آنها که در این کشور مشغول کار هستند نیز دستخوش تاثیر منفی قرار گیرد.
میلیون ها کارگر خارجی از کشورهایی مثل مصر، سودان،سودان جنوبی، بنگلادش و پاکستان در این کشورها به کار مشغول هستند که به دلیل کاهش دستمزد از یکسو و افزایش هزینه ها، مجبور به ترک این کشورها شده اند.