اعتراضات و ناآرامی های مردمی در شهر قصرین تونس که خواستار فراهم شدن زمینه های اشتغال هستند، شدت یافته و به استان های دیگر از جمله زغوان نیز سرایت کرده است.
به گزارش ایرنا، به نقل از روزنامه القدس العربی چاپ لندن از قصرین، محله و مناطق مختلف شهر قصرین تونس روز چهارشنبه نیز شاهد تظاهرات گسترده مردمی در اعتراض به بیکاری بود.
بر اساس این گزارش صدها تن از دانشجویان و فرهیختگان معترض تونسی در برابر ساختمان استانداری قصرین تجمع کردند و با سر دادن شعارهایی مانند «یا کار یا مرگ» و «عزت ما در کار کردن است»، خواستار فراهم شدن فرصت ها و زمینه های شغلی برای جوانان شدند.
این اعتراضات دو روز پس از آن صورت گرفت که به گفته ساکنان محلی ، یک جوان به دلیل بیکاری خودکشی کرد.
این تظاهرات ها در برابر ساختمان استانداری قصرین و تحت تدابیر شدید امنیتی برای جلوگیری از تبدیل شدن این اعتراضات به خشونت ها همچنان ادامه دارد.
این در حالی است که خبرنگار المیادین نیز گزارش داد که اعتراضات مردمی به شهر فحص در استان زعوان نیز سرایت کرده است.
بلقاسم العیار معاون دبیر کل اتحادیه مشاغل تونس نیز در این باره گفت: اعتراضات و خشم مردم کشور طبیعی و قانونی است.
خبرنگار المیادین همچنین گزارش داد که نخست وزیر تونس در صدد برگزاری نشست فوری کابینه برای رسیدگی به اعتراضات روز به گسترش شهر قصرین است.
بر اساس این گزارش، گروهی از جوانان تونسی شب گذشته با وجود اعلام ممنوعیت رفت و آمد در شهر قصرین، با برگزاری تظاهرات در جاده اصلی و شماری از خیابان های فرعی مناطق الزهور و النور اقدام به آتش زدن چند لاستیک کردند.
نیروهای امنیتی تونس نیز برای متفرق ساختن معترضان خشمگینی که خواستار اشتغال شده بودند، از گاز اشک آور استفاده کردند که در اثر آن صدها نفر زخمی شدند.
عبدالغنی الشعبانی مدیر مرکز بهداشتی شهر قصرین اعلام کرد که تعداد افرادی که به دلیل استنشاق گاز و یا جراحت های سطحی به بیمارستان منتقل شده اند، 246 نفر بودند که همه آنها پس از مداوا بیمارستان جهوی در شهر قصرین را ترک کردند.
در پی زخمی شدن 246 غیرنظامی و 4 نظامی در شهر قصرین با گاز اشک آور، وزارت کشور تونس در این شهر ممنوعیت رفت و آمد اعلام کرد.
وضعیت امنیتی شهر قصرین از روز شنبه بعد از فوت جوان بیکاری به نام رضا الیحیاوی 28 ساله که از تیر چراغ برق آویزان شده بود و در اثر برق گرفتگی جان خود را از دست داد، متشنج است و مردم معترض بارها در مقابل استانداری و ساختمان های دولتی تجمع و تظاهرات کردند.
ناآرامی های گسترده پنج سال پیش در تونس نیز که موجب انقلاب هایی شد که دنیای عرب را تغییر داد، تحت تاثیر یک خودکشی صورت گرفت. در حالی که کشورهایی چون لیبی و سوریه بر اثر خشونت متلاشی شده اند، تونس از بروز هرج و مرج شدید مصون ماند و نسبتا ثبات خود را حفظ کرد.
با وجود برگزاری تظاهراتی از زمان سرنگونی زین العابدین بن علی رهبر خودکامه تونس، بسیاری از تونسی ها از نرخ بیکاری بالا و تورم اقتصادی و در حاشیه قرار گرفتن مناطق روستایی گله دارند، عواملی که به دامن زدن قیام سال 2011 کمک کرد.