نخست وزیر تونس اعلام کرد: اعتراض های سراسری که طی روزهای گذشته این کشور را به صحنه مواجهه مردم با پلیس تبدیل کرده بود، اکنون تحت کنترل درآمده است.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، حبیب الصید نخست وزیر تونس جمعه شب گفت که اوضاع کشور آرام و تحت کنترل است.
ساعاتی پیش از این اظهار نظر، وزارت کشور تونس اعلام کرده بود که به منظور کاستن از ناآرامی های اجتماعی که از قیام سال 2011 تاکنون در این کشور بی سابقه بوده است، منع آمد و شد شبانه در سراسر تونس اجرا خواهد شد.
وزارت کشور تونس همچنین اعلام کرد که دلیل این منع آمد و شد شبانه، جلوگیری از وارد شدن خسارات احتمالی بیشتر به اموال عمومی و خصوصی است.
ولید الوقینی سخنگوی وزارت کشور تونس روز جمعه گفت که ساختمان های پلیس در جنوب تونس هدف حمله قرار گرفت و نیروهای امنیتی و معترضان در چندین شهر این کشور با یکدیگر درگیر شدند.
وی اضافه کرد: درحومه شهر تونس (پایتخت) نیز گروههایی از جوانان یک بانک را به آتش کشیدند و چندین فروشگاه و انبار را غارت کردند.
ناآرامی در تونس از روز یکشنبه و در شهر قصرین آغاز شد که یک جوان تونسی بازمانده از استخدام دولتی در اقدامی اعتراض آمیز از یک دکل بالا رفت و دچار برق گرفتگی شد.
اعتراض به وضعیت کار و معیشت در تونس طی هفته ای که گذشت به شهرهای تاله، فریانه، السبیبه، ماجل، قیروان سلیانه، سوسه، الفحص و تونس نیز کشیده شد. تاکنون یک پلیس مصری در این ناآرامی ها کشته شده است.
بیکاری در تونس حدود 15 درصد و بیکاری قشر جوان این کشور 30 درصد است. دولت باجی قائد السبسی رییس جمهوری تونس در راستای تلاش برای آرام سازی اوضاع اعلام کرد که بیش از 6 هزار بیکار شهر قصرین در پروژه های عمرانی مشغول به کار خواهند شد.
باجی قائد السبسی رییس جمهوری تونس نیز دیروز وعده داد که به ناآرامی هایی که سراسر این کشور را در بر گرفته خاتمه خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، السبسی همچنین درباره نفوذ گروه تروریستی داعش از لیبی به تونس هشدار داد.
وی که برای نخستین بار از زمان بروز این بحران با مردم سخن می گفت وعده داد که دولت برای رسیدگی به وضعیت بیکاری برنامه هایی را اجرا کند.
السبسی گفت: بدون شغل نمی توان از عزت نفس سخن گفت. ما نمی توانیم به مردمی که گرسنه اند بگوییم صبر داشته باشید.
حبیب الصید نیز که به فرانسه رفته بود، به منظور حضور در جلسه اضطراری کابینه سفرش را کوتاه کرد.
تونس از زمان وقوع حمله انتحاری در نوامبر که به کشته شدن شماری از نیروهای گارد ریاست جمهوری منجر شد، در وضعیت فوق العاده به سر می برد. دو حمله تروریستی دیگر به موزه باردو و اقامتگاه ساحلی سوسه نیز سال 2015 را به سالی خونین برای تونس تبدیل کرد.
گروه تروریستی داعش که در لیبی، همسایه تونس، جای پای خود را محکم کرده، فرصت کنونی را برای گسترش حضورش به تونس مناسب می داند.
روز پنجشنبه مقام های تونسی اعلام کردند که به چهار خودرو حامل افراد مسلح از لیبی اجازه ورود ندادند.
روز جمعه نیز در تبادل آتش میان گارد مرزی ارتش تونس و گروهی از اتباع لیبی و تونس که به گفته وزیر دفاع این کشور قاچاقچی بودند، یک نفر کشته شد.
ناآرامی های اخیر باعث شکل گرفتن این نگرانی شده است که شاید تلاش های تونس برای تبدیل شدن به دمکراسی کامل به نتیجه نرسد.
الصید پیش از ترک پاریس گفت که مشکل کنونی کشورش به دمکراسی ارتباطی ندارد، بلکه مساله اقتصادی است.
وی مساله اقتصاد تونس را بزرگ ترین چالش دولت این کشور دانست و افزود: سیاست هایی را برای حل این مساله در نظر گرفته ایم، اما عصای جادویی نداریم و نمی توانیم مشکل بیکاری را در یک چشم بر هم زدن حل کنیم.