کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل از نیجریه خواستند کمک به زنان و کودکانی که از اسارت گروهک تروریستی بوکوحرام نجات یافته اند را افزایش دهد.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، سه گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه حقوق بشر پس از دیداری پنج روزه از نیجریه اعلام کردند که به تدابیر موثر و فوری برای پرداختن به آسیب های زنان و کودکانی که از اسارت بوکوحرام رهایی یافته اند، نیاز است.
گروهک تروریستی بوکوحرام از آدم ربایی به ویژه زنان و دختربچه ها به عنوان ابزاری برای پیش بردن اهداف خود استفاده می کند.
مهم ترین مورد آدم ربایی بوکوحرام به آوریل 2014 بر می گردد که طی آن بیش از 200 دانش آموز دختر را از مدرسه ای در شهر چیبوک در شمال شرقی نیجریه ربود.
گروه های حقوق بشری می گویند بوکوحرام طی چند سال اخیر، هزاران نفر دیگر را ربوده و حتی برخی از دختران را وادار به ازدواج با اعضای خود کرده و یا مورد سوء استفاده فیزیکی و روحی قرار داده است .
با آغاز عملیات ارتش نیجریه در سال گذشته، صدها نفر از قربانیان این آدم ربایی ها از اسارت بوکوحرام آزاد شدند و در اردوگاه های آوارگان تحت درمان های جسمی و روانی قرار گرفتند.
تیم اعزامی سازمان ملل به نیجریه در بیانیه اش اعلام کرد: تلاش ها برای تقویت همبستگی مردم و برقراری صلح و آشتی باید از هم اکنون آغاز و با بازگشت آوارگان به خانه هایشان سرعت بیشتری یابد.
این سه کارشناس که تخصصشان در زمینه مشکلات رفاهی، برده داری و بهداشت کودکان است، ضمن اشاره به تلاش های نیجریه برای یافتن و آزاد کردن ربوده شدگان، اضافه کردند که نبود اطلاعات در زمینه اقدامات صورت گرفته برای یافتن افراد ربوده شده از جمله دختران چیبوکی و مستند ساختن موارد آدم ربایی های همچنان یکی از عوامل نگران کننده است.
بازسازی اماکن آموزشی و بهداشتی در مناطقی که از مدارس به عنوان اردوگاه های آوارگان استفاده می شود ، از دیگر اقداماتی است که باید صورت بگیرد.
محمد بوهاری رییس جمهوری نیجریه ماه میلادی گذشته و به رغم ادامه حملات انتحاری و بمب گذاری ها در این کشور گفت که بوکوحرام به لحاظ فنی شکست خورده است.
بر اثر حملات این گروه تروریستی که از سال 2009 آغاز شده، تاکنون دست کم 17 هزار نفر کشته و بیش از 2 میلیون و 600 هزار نفر دیگر آواره شده اند.