ناظران تحریم های سازمان ملل با انتشار گزارش سالانه خود اعلام کردند که شورای امنیت باید بر سودان جنوبی تحریم تسلیحاتی اعمال کند.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ناظران مزبور همچنین «سالوا کی یر» رییس جمهوری سودان جنوبی و «ریک ماچار» رهبر شورشیان این کشور را به دلیل ارتکاب جنایاتی در طول 2 سال جنگ داخلی در سودان جنوبی، برای قرار گرفتن در فهرست تحریم ها محق دانستند.
در گزارش محرمانه هیات ناظران سازمان ملل ذکر شده که کی یر و ماچار همچنان به طور کامل مسئول عملکرد نیروهای خود هستند و از این رو، به دلیل کشته شدن غیرنظامیان و اقدامات دیگری که اعمال تحریم ها را ملزم می کند، به طور مستقیم مورد شماتت قرار می گیرند.
شورای امنیت سازمان ملل از مدت ها قبل تهدید کرده که سودان جنوبی را تحریم تسلیحاتی می کند، اما روسیه که از حق وتو در این شورا برخوردار است با حمایت آنگولا به عنوان عضوی از شورای مزبور، تمایلی به پشتیبانی از تصمیم شورای امنیت ندارد.
«ویتالی چورکین» سفیر روسیه در سازمان ملل درخصوص یک طرفه بودن تحریم های تسلیحاتی ابراز نگرانی کرد و دلیل آن را آسان تر بودن اعمال این نوع مجازات بر دولت سودان جنوبی دانست.
در همین حال، هیات ناظران سازمان ملل از شورای امنیت خواست تصمیم گیران بلندپایه در سودان جنوبی را که مسئول اقدامات و سیاست های تهدید کننده صلح، امنیت و ثبات در این کشور هستند، در فهرست سیاه تحریم ها قرار دهد.
در گزارش هیات مزبور اشاره واضحی به نام اشخاص مدنظر ناظران برای قرار گرفتن در فهرست تحریم ها نشده، اگرچه یک دیپلمات مطلع به رویترز گفت که در یک سند الحاقی کاملا محرمانه درخواست مجازات سالوا کی یر و ریک ماچار مطرح شده است.
مناقشه سیاسی بین کی یر و ماچار که زمانی معاون رییس جمهوری سودان جنوبی بود، جنگ داخلی را در این کشور رقم زد.
این در حالی است که درگیری ها در سودان جنوبی، باب کشمکش های قومیتی در این کشور را گشوده است، به طوری که بیش از 10 هزار نفر در جریان آن جان باخته اند.
درگیری در سودان جنوبی که در سال 2011 از سودان جدا شد، این کشور تازه تاسیس را چند پاره کرده است.
هیات سازمان ملل گزارش داد که حدود 2 میلیون و 300 هزار نفر از آغاز جنگ داخلی در سودان جنوبی در دسامبر 2013 به این سو، بی خانمان شده اند و حدود 3 میلیون و 900 هزار نفر به شدت در معرض کمبود غذا قرار دارند.