یک نماینده پارلمان لیبی با اشاره به پیشروی های داعش و احتمال انتقال مرکز عملیات این گروه تروریستی از عراق و سوریه به لیبی که مردم این کشور را در معرض یک فاجعه انسانی قرار داده است، خواستار حمایت مستقیم ایران از لیبی شد.
به گزارش ایرنا، احمد شهوب الواحدی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در بغداد، به تجربه جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با گروه های تروریستی اشاره کرد و گفت: لیبی به حمایت و کمک برادران ایرانی در جنگ بر ضد تروریست های داعش نیاز دارد.
وی که برای شرکت در اجلاس بین المجالس کشورهای اسلامی در بغداد بسر می برد، افزود: ما به حمایت و کمک همه کشورهای اسلامی و عربی به ویژه برادران ایرانی در جنگ علیه تروریسم داعشی نیاز داریم.
وی تاکید کرد که مردم لیبی قادر به نابود کردن و از بین بردن داعش هستند، به شرطی که دنیا ارتش لیبی را مسلح کند.
واحدی بر ضرورت رفع تحریم سلاح از لیبی برای جنگ علیه تروریسم تاکید کرد و گفت که به دلیل وجود تحریم ها، متاسفانه هنوز اجازه وارد کردن یک گلوله را به داخل اراضی لیبی نداریم.
این نماینده لیبیایی در خصوص نحوه ورود سلاح به لیبی خاطرنشان ساخت که آنچه هست یکسری کمک های کشورهای دوست است و اغلب اسلحه ها را هم به صورت قاچاق وارد می کنیم که خودش مشکل بزرگی است.
وی تاکید کرد: لیبی نیازمند کمک های کشورهای جهان در زمینه سلاح است، زیرا احتمال دارد این کشور به پناهگاهی برای تروریست در آینده تبدیل شود.
نماینده پارلمان لیبی هشدار داد که ممکن است که تروریسم از کشور لیبی به سمت شمال دریای مدیترانه و کشورهای اروپایی، آفریقایی و حتی آسیایی گسترش پیدا کند.
واحدی ابراز امیدواری کرد که مشکلات بین برادران ایرانی و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس حل و فصل شود، زیرا این اختلافات برنده و بازنده ای ندارد.
وی ضرورت حل و فصل مشکلات را کوتاه آمدن از پاره ای مواضع خواند و گفت: حل و فصل مشکلات بین کشورهای اسلامی چیزی است که از امت اسلامی انتظار می رود.
براساس گزارش ها، گروه تروریستی داعش از لیبی به عنوان پایگاه بعدی خود در صورت سرکوب شدن در سوریه و عراق، نظر انداخته و به تازگی توانسته خود را به منطقه ای که به نام «مثلث نفتی» در لیبی معروف است، نزدیک کند.
کشورهای اروپایی و شاخ آفریقا، همانند مصر و الجزایر و مغرب نسبت به نفوذ تروریسم از طریق لیبی، کشوری که به منزله پنجره ای گشوده به سواحل اروپا تلقی می شود، نگران هستند، با این حال از سوی کشورهای اروپایی در مبارزه با تروریست ها و به ویژه داعش، اقدام جدی و منطقی به عمل نمی آید.
داعش ماه ها پیش با بهره گیری از زمینه های نظام قبایلی در این کشور توانست شهر سرت ، یکی از مناطق استراتژیکی این کشور را به اشغال خود در آورد و حدود 20 روز پیش در ادامه پیشروی ها به ساحل مدیترانه، به شهر بن جواد رسید و به مثلث نفتی این کشور نزدیک شد.
در همین حال، این هفته گزارش هایی نیز مبنی بر انتقال مرکز فرماندهی داعش از سوریه و عراق به همراه ابوبکر البغدادی به لیبی منتشر شده و جهان را در برابر این سئوال قرار داده است که، داعش از میان سرویس های اطلاعاتی غربی و منطقه ای، چگونه در سطح فرماندهی و رهبری از نقطه ای به نقطه دوردست در جهان جابه جا می شود؟