بیست و ششمین نشست سران اتحادیه آفریقا با عنوان '2016 سال حقوق بشر آفریقا با تمرکز خاص بر حقوق زنان' پس از دو روز با تاکید رییس جدید این نهاد بر ضرورت استقلال مالی و امنیتی قاره آفریقا پایان یافت.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری شینهوآ، بیست و ششمین نشست عادی سران اتحادیه آفریقا در روزهای 30 و 31 ژانویه (10 و 11 بهمن ماه) در مقر این اتحادیه در شهر آدیس آبابا پایتخت اتیوپی برگزار شد.
ادریس دبی رییس جمهوری چاد و رییس دوره ای جدید اتحادیه آفریقا در سخنرانی پایانی این نشست بر لزوم تقویت تلاش های جمعی برای پاسخ دادن به بحران های کشورهای آفریقایی و همچنین مساله مهاجرت تاکید کرد.
دبی خاطر نشان کرد که اتحادیه آفریقا باید در تلاش برای پرداختن به همه انواع چالش ها در قاره آفریقا نقشی جلودارانه ایفا کند.
وی افزود: اتحادیه آفریقا نه تنها در کمک به کشورهای درگیر بحران بلکه در برقراری صلح، توسعه، انسجام و همه اقداماتی که لازمه تحقق آرمان های ملت های آفریقایی است باید پیشتاز باشد.
وی همچنین با غیرقابل قبول خواندن این که نیاز مالی اتحادیه آفریقا از سوی جهان خارج برطرف شود، تصریح کرد که همه ملزومات رسیدن به اهداف اتحادیه آفریقا باید در اختیار این نهاد قرار بگیرد.
رییس جدید اتحادیه آفریقا تاکید کرد که قاره آفریقا باید اقدام محور شود تا بتواند تاریخش را تغییر دهد.
وی همچنین ضمن تقبیح تروریسم بر ضرورت تامین امنیت آفریقا توسط منابع انسانی همین قاره تاکید کرد.
رابرت موگابه رییس جمهوری زیمبابوه و رییس پیشین اتحادیه آفریقا نیز در سخنرانی آغازین این نشست با اشاره به برخی درگیری ها در بخش های خاصی از آفریقا گفت: موفقیت و دستاوردهای حاصل شده در زمینه صلح و امنیت را نباید نادیده گرفت.
وی همچنین از ادامه سلطه کشورهای توسعه یافته بر مسائل جهانی و خلاء نمایندگی قاره آفریقا در شورای امنیت سازمان ملل انتقاد کرد.
وقتی موگابه از اجرای اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل سخن گفت، حضار در سالن نلسون ماندلا در مرکز کنفرانس اتحادیه آفریقا، یکصدا از این اظهارات حمایت کردند.
موگابه گفت: در نشست های اخیرمان در سوازیلند درباره اصلاح شورای امنیت سازمان ملل گفت وگو کردیم و به این نتیجه رسیدیم که دو کرسی دائم این شورا باید به قاره آفریقا اختصاص یابد.
در حال حاضر قاره آفریقا سه عضو موقت در شورای امنیت سازمان ملل دارد که عبارتند از آنگولا، مصر و سنگال. این سه کشور حق وتو ندارند و در تصمیم های خطیر این نهاد نیز نمی توانند نقش چندانی ایفا کنند.
از نگاه سیاستمداران و نخبگان دیپلماتیک آفریقا این قاره به رغم داشتن بیشترین عضو در سازمان ملل، از نفوذی اندک در این نهاد بین المللی برخوردار است.