اتحادیه آفریقا در حال حاضر طرح اعزام نیروی حافظ صلح به بوروندی تا زمانی که این کشور با آن موافقت نکرده را اجرا نمی کند.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری رویترز روز دوشنبه گزارش داد، کمیساریای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا تصمیم دارد تیمی را برای متقاعد کردن دولت بوروندی به استقرار نیروهای حافظ صلح به این کشور اعزام کند.
دولت بوروندی پیشتر با طرح استقرار نیروی حافظ صلح در این منطقه مخالفت کرده بود.
شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا در دسامبر گذشته طرح اعزام 5 هزار نیروی رزمی به بوروندی را مطرح کرده بود.
این طرح بر اساس منشور اتحادیه آفریقا اجرا خواهد شد که به این اتحادیه اجازه دخالت بر اساس شرایط کشورها با موافقت و یا بدون موافقت دولت مربوطه را می دهد.
در ادامه این گزارش آمده است، به نظر می رسد تعدادی از اعضای اتحادیه اروپا از موضع خود در قبال اعزام نیرو به بوروندی عقب نشینی کرده اند چرا که این طرح با مخالفت پی یر انکورونزیزا رئیس جمهوری بوروندی مواجه شده است.
یحیی جامع رئیس جمهوری گامبیا در این باره گفت که تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه آفریقا این طرح را در صورت موافقت بوروندی به اجرا می گذارند.
از زمانی که «پی یر انکورونزیزا» رئیس جمهور بوروندی پس از اتمام دوره دوم ریاست جمهوری خود اعلام کرد که یک دوره دیگر نیز رئیس جمهور خواهد بود،
ناآرامی های سیاسی در این کشور آغاز شده است.
بحران سیاسی در بوروندی تا کنون بیش از 400 کشته و 220 هزار بی خانمان بر جای گذاشته است
شورای امنیت سازمان ملل با اظهار نگرانی از خشونت های گسترده ای که در حال حاضر در کشور بوروندی جریان دارد، از تمام کشورهای آفریقای شرقی خواست تا برای پایان دادن به این وضعیت، در قضیه بوروندی دخالت کنند و از شهروندان کشور بوروندی نیز درخواست کرد تا در عملیات حفظ صلح اتحادیه افریقا در این کشور همکاری کنند. شورای امنیت در متن سخنرانی ریاست این شورا در آفریقای مرکزی اعلام کرد ، اگر تلاش ها برای وساطت در مورد وضعیت بوروندی هرچه سریع تر آغاز نشود، گزینه های دیگری از جانب اتحادیه آفریقا و شورای امنیت مطرح خواهد شد.
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد نیز دو روز پیش وضعیت سیاسی بوروندی را بحرانی توصیف کرد و روز جمعه گذشته در شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا در آدیس آبابا اعلام کرد ،بروندی پس از ماه ها بحران سیاسی اکنون در لبه پرتگاه قرار گرفته است.
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد، بوروندی می تواند از لبه پرتگاه بازگردد به شرط آنکه جامعه جهانی تلاش های خود را به سمت همین هدف متمرکز کند.
وی از تدابیری که رهبران اتحادیه آفریقا و جامعه شرق آفریقا تاکنون برای جلوگیری از بالا گرفتن تنش ها در بوروندی اتخاذ کرده است، استقبال کرد.