اعضای شورای ریاست جمهوری لیبی به ریاست فایز السراج رایزنی های خود را در الصخیرات واقع در جنوب رباط پایتخت مغرب، برای معرفی دولت وفاق ملی بعد از رای نیاوردن دولت قبلی، آغاز کردند.
به گزارش ایرنا، این شورا که 9 عضو دارد و بعد از توافقنامه سیاسی ماه دسامبر در الصخیرات (مغرب) با نظارت سازمان ملل متحد تشکیل شده، مامور تشکیل دولت وحدت ملی است.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، یک مقام وزارت امور خارجه مغرب گفت که فایز السراج رئیس شورای ریاست جمهوری لیبی که برای تشکیل حکومت وفاق ملی پییشنهاد شده است، با اعضای این شورا در الصخیرات و پشت درهای بسته با هدف بحث و مشورت درباره دولت وحدت ملی دیدار خواهد کرد.
وی افزود: این مشورت ها بدون حضور «مارتین کوبلر» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور لیبی، جریان دارد.
اعضای پارلمان لیبی که از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شده و مقر آن در شرق لیبی قرار دارد با پارلمان موازی مستقر در طرابلس، در نیمه دسامبر گذشته توافقنامه ای را با نظارت سازمان ملل در مغرب برای تشکیل حکومت وفاق ملی امضا کردند.
این توافقنامه از حمایت بین المللی برخوردار است اما با مخالفت هایی در دو طرف به ویژه از سوی حاکمان مقام های مستقر در طرابلس روبه رو است.
در تاریخ 19 دسامبر فایر السراج بازرگان لیبیایی کابینه ای شامل 32 نفر را به پارلمان معرفی کرد اما کابینه وی نتوانست اعتماد پارلمان را جلب کند.
فشار برای تشکیل دولت وحدت ملی در لیبی در هفته های اخیر از سوی کشورهای غربی و آفریقایی افزایش یافته است. این کشورها از قدرت گرفتن گروه تکفیری داعش در لیبی نگران هستند.
مارتین کوبلر نماینده ویژه بان کی مون و سرپرست کمیته حمایت سازمان ملل در لیبی، آخر ژانویه اعلام کرده بود، کاسه صبر جامعه بین الملل در برابر ناتوانی بازیگران سیاسی لیبی برای رسیدن به سازش لبریز شده است و این وضع به گسترش نظامی داعش منجر می شود.
لیبی از زمان سرنگونی حکومت معمر قذافی درسال 2011 دستخوش هرج ومرج و ناآرامی است. گروه های مختلف شبه نظامی با هدف به دست آوردن سهم خود ازقدرت، یا به صورت مستقل ویا تحت عنوان حمایت ازهریک ازدو دولت موازی درلیبی با یکدیگر درتقابل هستند. گروه تروریستی داعش نیز با بهره برداری ازخلاء دولت منسجم وقدرتمند دراین کشور جای پایی برای خود ایجاد کرده است.
لیبی اکنون از دو دولت وپارلمان موازی برخوردار است، دولت قانونی لیبی که ازسوی جامعه بین الملل وکشورهای همسایه به رسمیت شناخته شده؛ درحال حاضر درشهر طبرق درشرق لیبی مستقر است وشهر طرابلس (پایتخت) درتصرف گروه های مسلح ودولت غیرقانونی است.