بر اساس بیانیه دولت زیمبابوه، رابرت موگابه رییس جمهوری این کشور، بیشتر بخش های روستایی زیمبابوه که دچار خشکسالی شدید شده است را فاجعه زده اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری رویترز از حراره، اعلام وضع فاجعه زده، به کشورها و سازمان های امدادی بین المللی اجازه تأمین سریع بودجه برای رساندن کمک غذایی به زیمبابوه را می دهد.
دولت زیمبابوه قصد دارد برای جلوگیری از بروز قحطی در بخش های دچار خشکسالی، واردات ذرت را با خرید 700 هزار تن در سال جاری، افزایش دهد.
یک مقام در اداره هواشناسی زیمبابوه اوایل بهمن ماه اعلام کرد که به منظور مقابله با خشکسالی ناشی از پدیده ال نینو، عملیات بارور کردن ابرها را در سراسر این کشور از 21 دی آغاز کرده است.
به گفته این مقام زیمبابوه، 95 درصد این کشور در فصل جاری به دلیل پدیده ال نینو کمتر از سه چهارم میانگین بارش سالانه را دریافت کرده است.
بر اساس اعلام اداره هواشناسی زیمبابوه در اکتبر گذشته، دولت این کشور 200 هزار دلار آمریکا را برای بارور سازی ابرها دریافت کرده، اما 500 هزار دلار دیگر نیز لازم است.
بارور سازی ابرها روشی جدید برای تأثیرگذاری بر روی ابرهای طبیعی است که در آن با استفاده از مواد شیمیایی آب بیشتری از ابر به شکل باران یا برف گرفته می شود.
زیمبابوه در زمره کشورهای جنوب آفریقاست که به خاطر پدیده جوی ال نینو، خشکسالی بی سابقه ای را در طول دو دهه اخیر تجربه می کند.
«جوزف مید» وزیر کشاورزی زیمبابوه گفته است که این کشور برای جلوگیری از گرسنگی به واردات 700 هزار تن ذرت نیاز دارد.
«جان مانگودیا» رییس بانک مرکزی زیمبابوه نیز چند روز قبل گفته بود: کشورش 200 میلیون دلار اعتبار برای واردات ذرت در نظر گرفته است.
این کشور آفریقایی در سال های گذشته به دلیل تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی با ناامنی غذایی مواجه بوده است.
بر اساس اعلام کمیته ارزیابی آسیب پذیری زیمبابوه، حدود یک میلیون و 500 هزار نفر از ساکنان مناطق روستایی در سه ماهه نخست سال جاری میلادی با کمبود مواد غذایی مواجه خواهند بود.