وزارت خارجه تونس با بیان اینکه کشورش مخالف هرگونه مداخله نظامی در لیبی است، گفت: تونس آماده برخورد با هر گونه وقوع جنگ احتمالی در لیبی است.
به گزارش ایرنا، به نقل از رسانه های عربی، خمیس الجهیناوی وزیر خارجه تونس در اظهاراتی از تدوین طرحی فراگیر برای مقابله با تحولات لیبی به ویژه تاثیرات مستقیم آن بر تونس در صورت حملات هوایی غرب به تروریست های داعش خبر داد.
وزیر خارجه تونس گفت: دولت این کشور همه اقدامات لازم را در صورت وقوع جنگ در لیبی اتخاذ کرده است.همچنین در این راستا کمیته ای ملی زیر نظر وزارت خارجه تشکیل شده است.
وی گفت: این کمیته عواقب و تاثیرات وخامت اوضاع لیبی نه تنها بر تونس بلکه بر سراسر مغرب عربی را مورد بررسی قرار داده و می دهد و در صورت وقوع جنگ و وخامت اوضاع «طرح فوق العاده» را پیاده خواهد کرد.
وزیر خارجه تونس تصریح کرد: وقوع جنگ در لیبی، پیامدهای منفی بر امنیت تونس و سراسر منطقه خواهد گذاشت.
جیهناوی در راستای افزایش هماهنگی میان کشورهای عربی به الجزایر و پس از آن به مغرب می رود.
وزیر خارجه تونس با بیان اینکه تونس و الجزایر اساسا با مداخله نظامی خارجی در لیبی مخالف هستند، افزود: امکان یافتن راه حل سیاسی در لیبی با وجود اختلاف میان طرف های درگیر در طربلس وجود دارد.
نخست وزیر تونس گفت: جامعه جهانی باید همه تلاش های خود را برای دست یابی به راه حل سیاسی در لیبی به کار ببرد تا این کشور و منطقه را از پس لرزه های جنگ احتمالی در لیبی دور سازد.
جهیناوی تاکید کرد که تونس همواره با مسئولان تاثیر گذار لیبی از جمله شخصیت های ملی و قبیله ای و عشایر این کشور که نقش مهم و بسزایی در وضعیت کنونی و آینده لیبی دارند، برای حل بحران این کشور در تماس و ارتباط است.
این در حالی است که «مارتین کوپلر» نماینده سازمان ملل در امور لیبی نیز اخیرا نسبت به تلاش تروریست های داعش برای توسعه نفوذشان در لیبی هشدار داده است.
نماینده سازمان ملل در امور لیبی یادآورشد: خطر گسترش تروریست ها به عمق آفریقا و پیوستن آنان به گروه تروریستی بوکوحرام در نیجریه، چاد و نیجر وجود دارد.
کوپلر خواستار تشکیل فوری دولت وحدت ملی در لیبی برای بازگرداندن اقتدار دولت در این کشور شد.
برخی کشورها نیز بر لزوم تشکیل دولت وحدت ملی لیبی پیش از هرگونه اقدام نظامی غرب علیه گروه تروریستی داعش در این کشور تاکید کرد.
کشور لیبی پس از مداخله نظامی و حملات هوایی تحت رهبری سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در سال 2011 به صحنه درگیری و ناآرامی تبدیل شده و این کشور هم اکنون دارای دو دولت و دو پارلمان موازی است؛ گروه تروریستی داعش با بهره برداری از نبود قدرت مرکزی در این کشور توانسته به لیبی نفوذ و جای پایی برای خود فراهم کند.