دولت تونس مجوز تحقیق و تفحص درباره کشته شدن شهروندان تونسی در حمله روز جمعه هواپیماهای آمریکایی به لیبی را صادر کرد.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، «کامل بربوش» سخنگوی دادگاهی در تونس روز دوشنبه اعلام کرد که چراغ سبز دولت برای انجام تحقیق و تفحص درباره حمله روز جمعه هواپیماهای آمریکایی به اردوگاهی نزدیک شهر صبراته لیبی و مرز با تونس به این دلیل داده شد که بیشتر قربانیان این حمله اتباع تونس بودند.
مقام های محلی لیبی می گویند: بیش از 40 نفر در این حمله کشته و عده زیادی زخمی شدند.
به گفته وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، هدف از این حمله های هوایی نورالدین شوشان تروریست تونسی بوده است.
آسوشیتد پرس افزود: هرچند گزارش هایی دال بر کشته شدن شوشان منتشر شد، اما هنوز به قطعیت نمی توان این خبر را تایید کرد.
بربوش در گفت و گوی تلفنی با آسوشیتدپرس افزود: تحقیق و تفحص تونس از طریق بررسی دی ان ای با هدف تایید کشته شدن یا زنده بودن شهروندان تونسی صورت می گیرد و در صورت تایید وضعیت حیات آن ها تحقیقات تکمیلی درباره فعالیت های تروریستی شان انجام خواهد شد.
به گفته وی، نتیجه تحقیق ها تعیین خواهد کرد که آیا شوشان در این حمله کشته شده است یا خیر.
وی به اتهام دست داشتن در حمله ماه مارس گذشته به موزه باردو در تونس تحت تعقیب پلیس این کشور قرار داشت. حدود 60 گردشگر خارجی در این حمله و حمله ای دیگر در ماه ژوئن به هتلی در سوسه تونس کشته شدند.
حمله اخیر آمریکا به اردوگاه منتسب به تروریست های داعش سبب افزایش نگرانی مقام های تونسی درباره مداخله نظامی احتمالی در لیبی شد. دولت تونس در واکنش به این نگرانی ها تدابیر امنیتی در مرز با لیبی را تشدید کرده است. تونس حدود 500 کیلومتر مرز مشترک با لیبی دارد.
حزب الجمهوری از احزاب اصلی مخالف، نگران است که مداخله نظامی در لیبی سبب خسارت دوجانبه تونس در مسیر حرکت به سوی دمکراسی شود. مایا جریبی رهبر حزب در نشستی مطبوعاتی گفت که چنین سناریویی می تواند برای تونس و کل منطقه فاجعه آمیز باشد.
از زمان سقوط حکومت معمر قذافی در سال 2011 لیبی به صحنه درگیری و کشمکش گروه های مسلح متعدد تبدیل شد. گروه تروریستی داعش با سوء استفاده از خلاء امنیتی در این کشور توانست جای پایی برای خود ایجاد کرده و فعالیت های تروریستی خود را گسترش دهد.