اتحادیه آفریقا روز شنبه با صدور بیانیه ای از اعزام ناظران حقوقی و نظامی به کشور بحران زده بروندی خبر داد.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس از کامپالا،اتحادیه آفریقا در این بیانیه اعلام کرد: با موافقت «پییر انکرونزیزا» رییس جمهوری بروندی، این اتحادیه یکصد ناظر حقوق بشری و یکصد ناظر نظامی به مناطق بحرانی بوروندی اعزام می کند.
پیشتر رییس جمهوری بوروندی با تصمیم اتحادیه آفریقا برای استقرار صلحبان در این کشور مخالفت کرده بود.
در بخشی از بیانیه مزبور آمده است: «یووری موسوینی» رییس جمهوری اوگاندا که سال گذشته برای میانجیگری بحران بوروندی برگزیده شد، قرار است مذاکراتی با حضور همه طرف ها را برای بررسی اوضاع این کشور پایه ریزی کند.
در همین خصوص، هیاتی به ریاست «جاکوب زوما» رییس جمهوری آفریقای جنوبی هفته گذشته برای گفت و گو با مقام های دولت و گروه های مخالف بوروندی، عازم این کشور شدند.
براساس اعلام سازمان ملل و یک گروه شورشی مخالف با دولت بوروندی، بیش از 400 نفر در درگیری های بروندی کشته شده اند.
همچنین دستکم 3 هزار و 496 نفر در ارتباط با بحران سیاسی در این کشور بازداشت شده اند.
خشونت ها در بروندی در تاریخ 11 دسامبر (20 آذرماه) که 87 نفر در درگیری های بوجومبورا (پایتخت) کشته شدند به اوج خود رسید.
بروندی از اوایل سال گذشته میلادی و همزمان با نامزدی انکرونزیزا برای دور سوم متوالی ریاست جمهوری، دستخوش ناآرامی و هرج و مرج شده است.
در همین خصوص، دیده بان حقوق بشر اعلام کرد که با توجه به فساد و سیاسی کاری در سیستم قضایی بوروندی، باید برای کمک به تحقیق از وقایع اخیر در این کشور از کارشناسان کشورهای دیگر کمک گرفت.
به گفته شاهدان عینی، پلیس و نظامیان ارتش خانه به خانه شهر بوجومبورا (پایتخت) را به دنبال مخالفان گشته اند و مردان جوان را اعدام کرده اند.
پیشتر سازمان دیده بان حقوق بشر از پلیس و مقام های محلی بوروندی به دلیل دور کردن اجساد از صحنه قبل از انجام تحقیقات، انتقاد کرده بود.