"محمد الخطيب" عضو کميته مرکزي جنبش فتح انتفاضه، حکومت خودگردان فسلطين و مقامات مصر را مسوول شکست گفت وگوي فلسطيني به منظور تحقق مصالحه ملي دانست.
وي روز شنبه به خبرنگار ايرنا گفت: در گذشته هشت بار گفت وگو بين گروه هاي فلسطيني زير نظر مصر به منظور تحقق مصالحه انجام شد اما به علت اختلاف عميق ميان طرفين در زمينه ديدگاه و مسير سياسي بي نتيجه بود.
اختلاف ميان گروه هاي فلسطيني به ويژه فتح و حماس بر سر موضوعاتي چون تشکيل دولت وفاق ملي، ايجاد کميته هماهنگي ميان غزه و کرانه باختري، تشکيل مجدد نيروي امنيتي در نوار غزه و برگزاري انتخابات است.
اين اختلافات سبب شد توافق بهمن ماه 87 مبني بر امضاي توافقنامه مصالحه بين گروه هاي فلسطيني که قرار بود در تيرماه 88 انجام شود، به اجرا در نيامده و به دو ماه بعد موکول شود.
اکنون نزديک به 9ماه است که از توافق اوليه براي امضاي توافقنامه مصالحه مي گذرد اما به دليل همکاري نکردن تشکيلات خودگردان به سرانجام نرسيده است.
الخطيب افزود: تشکيلات خودگردان فلسطين ادامه روند صلح را تنها راهکار استراتژيک براي احقاق حق مي داند و به مقاومت اعتقاد ندارد لذا مي کوشد مقاومت را به صورت مبهم تعريف کند از جمله مضمون آن مشخص نباشد.
اين مسوول گروه فلسطيني فتح انتفاضه يادآور شد: شيوه ديگر که در فلسطين، جهان عرب و ساير مناطق جهان معروف است، تمسک به اصول، حقوق و مقاومت به عنوان راهکار استراتژيک و تنها ابزار اخراج اشغالگران و احقاق کامل حقوق است.
وي گفت: گفت وگوهايي که تاکنون انجام شد داراي عناويني مانند انتخابات، تشکيل دولت و دستگاه هاي امنيتي بود اما روشن شد که طرف مقابل، به شيوه سياسي طرف ديگر اعتماد نداشته و با ارزيابي واقعي مسائل، مشکلات و پيامدهاي منفي مساله فلسطين مخالف است.
به گفته الخطيب، فتح انتفاضه در گفت و گوهاي فلسطيني شرکت نکرد اما تاکيد نمود که راه درست، بازسازي نهادهاي سازمان آزاديبخش فسلطين بر اساس برنامه ملي مبتني بر مقاومت، تشکيل مجدد مجلس ملي فلسطين، انتخاب رهبري ملي براي تحقق اهداف ملي بدون عدول از حقوق مردم فسلطين به ويژه حق بازگشت است.
وي افزود: به علت اختلافات و موفق نشدن مذاکرات، روند گفت و گو متوقف و برگه پيشنهادي مصر تعديل و چند بند به آن اضافه شد.
وي تاکيد کرد: حماس توضيح برخي بندها را ضروري دانست اما حکومت خودگردان به سرعت برگه را امضا کرد آنهم با اين سخن که به گفت وگو، وحدت ملي و پايان چنددستگي جاري متعهد است در حالي که اين کار تلاشي براي به چالش کشيدن حماس بود.
"حماس برخي ملاحظات اساسي دارد اما به آن توجه نشد لذا گفت وگوها به تعويق افتاد و نمي دانيم چه زمان از سر گرفته مي شود."
"ما تشکيلات خودگردان را مسوول شکست گفت وگوها مي دانيم زيرا مي خواهد برنامه خود را در فلسطين اجرا کند و اين امري مردود است."
الخطيب تاکيد کرد: همچنين رهبران مصر نيز مسوولند زيرا از حکومت خودگردان فلسطين و فتح جانبداري کرده و نظرات حماس را مورد توجه قرار ندادند.
اين فعال فلسطيني افزود: از نظر ما راه درست، بازسازي سازمان آزاديبخش فلسطين است تا مردم فلسطين در داخل و خارج مرجعيتي واحد براي حل مشکلات داشته باشند.