کارشناسان سازمان ملل اعلام کردند که گروه تروریستی - تکفیری داعش با سوء استفاده از شرایط حاکم بر لیبی٬ قدرت و نفوذ خود را در این کشور افزایش داده و این موضوع باعث افزایش تقاضا برای اسلحه و تجهیزات نظامی در این کشور شده است.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه٬ کارشناسان سازمان ملل با تهیه گزارشی تصریح کردند که داعش در شهر سرت لیبی توانسته تا شمار زیادی از گروه های به حاشیه رانده شده پس از سرنگونی نظام قذافی را جذب خود کند.
سرت مهم ترین نقطه تمرکز داعش در لیبی است.
بر اساس این گزارش٬ افزایش حضور داعش در سرت در سال 2015 میلادی بسیار سرنوشت ساز بود و داعش در حال حاضر یکی از مهم ترین بازیگران در لیبی است.
'داعش همچنین توانسته در طرابلس و صبراته نیز جای پایی برای خود باز کند و شماری از جنگجویان محلی و خارجی را جذب خود نماید.'
کارشناسان سازمان ملل در این گزارش تاکید می کنند که داعش در حال حاضر به صورت مستقیم از درآمدهای ناشی از استخراج نفت لیبی بهره نمی برد، اما حملات این گروه تروریستی به تاسیسات نفتی لیبی٬ آسیب زیادی به اقتصاد این کشور وارد کرده است.
کارشناسان می گویند که حتی اگر دولت وفاق ملی در لیبی تشکیل شود، خطر اینکه تجهیزات نظامی به دست گروه های نااهل بیفتد٬ بسیار زیاد است و به همین دلیل در حل حاضر نباید تجهیزات جنگی و سلاحی به مقام های لیبیایی داده شود و از سوی دیگر مقام های لیبی خواستار فروش تجهیزات نظامی به این کشور هستند تا بتوانند با داعش مبارزه کنند.
گزارش های سازمان ملل حاکی از آن است که برخی از کشورها و از جمله مصر٬ امارات٬ ترکیه و سودان با وجود تحریم تسلیحاتی لیبی٬ مقادیری اسلحه و مهمات به این کشور داده اند.
لیبی از سال 2011 میلادی و پس از سرنگونی حکومت دیکتاتوری معمر قذافی، دستخوش ناآرامی و هرج و مرج است. این کشور نفت خیز در شمال آفریقا٬ در حال حاضر دارای دو دولت موازی است و گروه های مسلح برای به دست گرفتن قدرت با یکدیگر می جنگند.
ائتلافی از گروه های شبه نظامی در آگوست 2014 دولت و پارلمانی خودخوانده تشکیل داد و همین امر که با تشدید درگیری ها در طرابلس همراه بود، باعث شد تا دولت قانونی لیبی مقر خود را از طرابلس پایتخت لیبی به شهر طبرق در شرقی ترین نقطه این کشور تغییر دهد.
گروه تروریستی داعش با بهره برداری از هرج و مرج سیاسی و خلاء امنیتی در لیبی به این کشور نفت خیز نفوذ کرد. تروریست های داعش کنترل شهر ساحلی سرت در 260 کیلومتری شرق بنی ولید را در دست دارند.
اخیرا برخی کشورهای اروپایی خواستار دخالت نظامی در لیبی شدند که این امر با مخالفت شدید همسایه های لیبی مواجه شد و آن ها تاکید کردند، هرگونه دخالت نظامی خارجی در لیبی باعث بدتر شدن اوضاع امنیتی در این کشور و کل منطقه می شود.