پایگاه خبری صهیونیستی دبكافایل نوشت: آمریكا با خارج كردن نیروهای خود از شبه جزیره سینا بدون رایزنی با قاهره سعی كرد تا توافق میان مصر و عربستان را كه بدون مشورت با واشنگتن صورت گرفته بود را تلافی كند.
این پایگاه خبری صهیونیستی نوشت: بر اساس اعلام منابع امنیتی و اطلاعاتی، آمریكا چند روز قبل با خارج كردن نظامیانش از شبه جزیره سینا تلاش كرد تا اقدام مصر در واگذاری دو جزیره تیران و صنافیر به عربستان را تلافی كند.
این منابع همچنین گزارش دادند كه اقدام واشنگتن پس از آن صورت گرفت كه آمریكا نسبت به حذف شدن از رایزنی های میان مصر، عربستان و اسراییل درباره این جزیره ها حذف شد.
دبكا فایل افزود: آمریكا به وضوح در این پیام اعلام كرد كه چون عربستان، مصر و اسراییل، واشنگتن را در جریان اقداماتشان در شبه جزیره سینا، خلیج عقبه و دریای سرخ قرار نمی دهند، آمریكا هم ضرورتی نمی بیند كه پیش از اقدام نظامی خود در منطقه به آن ها اطلاع دهد. این پیام توسط جوزف دانفورد رئیس ستاد مشترك ارتش آمریكا روز شنبه طی ملاقاتی به عبدالفتاح السیسی رییس جمهوری مصر ابلاغ شد.
منابع نظامی دبكافایل روز سه شنبه گزارش دادند كه چند روز پیش، آمریكا به صورت مخفیانه حدود 100 نفر از افسران خود و نیروهایش در صلح بانی چند ملیتی شمال سینا را از این منطقه خارج كرد. این حركت آمریكا نوعی مقابله به مثل با ریاض، قاهره و تل آویو قلمداد می شود.
نیروهای آمریكایی موقعیت فعلی خود را اعلام نكرده اند. این نیروها از پایگاه الجوره نزدیك شهر شیخ زوید مصر خارج شدند. دانفورد به سیسی گفت كه به دنبال حمله اخیر داعش به این پایگاه نظامی، دولت اوباما دیگر تمایلی به باقی ماندن نیروهایش در شمال سینا ندارد. این حادثه نخستین حمله تروریستی به نیروهای آمریكایی در سینا و دومین حمله به این نیروها در خاورمیانه محسوب می شود.
این پایگاه صهیونیستی افزود: داعش در 19 مارس (29 اسفند) پایگاه دریایی آمریكا در مخمور در شمال عراق و 77 كیلومتری جنوب شرقی موصل را هدف قرار داد كه طی آن یك تفنگدار آمریكایی كشته شد. در پایگاه یاد شده راكت اندازهای هیمراس مستقر هستند كه قادرند موشك های تحت هدایت جی پی اس را كه تا موصل برد دارند، شلیك كنند.
اما دانفورد چندی پیش از سفرش به قاهره به این پایگاه رفت و به چهار سرباز آمریكایی ادای احترام كرد. در حالی كه واشنگتن مصمم است تا پایگاه خود را در مخمور حفظ كند، تمایلی به حفظ نیروهایش در پایگاه سینا كه نقش ناظر چند ملیتی را ایفا می كنند، ندارد.
در همین حال منابع آمریكایی حمله بی سابقه ای را علیه اقدام عبدالفتاح السیسی در زمینه واگذاری دو جزیره به عربستان آغاز كردند. این انتقادها به صورت مقالاتی در رسانه های آمریكایی ظاهر شد كه در یكی از آن ها گفته شده بود: تصمیم واگذاری این جزایر به عربستان آخرین میخ را به تابوت سیسی كوبید. این مقاله همچنین وضعیت مصر را مقدمه انقلاب علیه سیسی توصیف كرد.
دبكافایل با استناد به منابع نظامی و اطلاعاتی افزود: یكی از مهم ترین دلایل عصبانیت واشنگتن این واقعیت است كه مصر، عربستان، اردن و اسراییل توافق كرده اند كه سازوكار دفاع منطقه ای را ایجاد كنند كه كانال سوئز، خلیج سوئز و عقبه و دریای سرخ را پوشش دهد. دولت اوباما ترجیح می دهد این واقعیت را نادیده بگیرد كه خروج نیروهای دریایی و هوایی اش از این مناطق طی سه سال گذشته زمینه را برای فعالیت ناوگان ایران در این آب ها فراهم كرد.