حدود 5 میلیون نفر در سودان جنوبی طی چند ماه آینده با کمبود شدید مواد غذایی روبرو خواهند بود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، نهادهای سازمان ملل متحد در بیانیه ای اعلام کردند وخامت اوضاع در سودان جنوبی با خشکسالی شدید و طولانی همزمان شده ، ذخیره مواد غذایی خانواده ها رو به اتمام است و برداشت جدید محصولات نیز بعید است تا ماه اوت انجام شود. میزان ناامنی غذایی طی امسال در سودان جنوبی به سطحی بی سابقه رسیده است.
برنامه جهانی غذا ، یکی از نهادهایی که این بیانیه را منتشر کرده اند اعلام کرد پیش بینی می شود امسال بتواند کمک غذایی اضطراری در اختیار سه میلیون و 300 هزار نفر در سودان جنوبی قرار دهد.
سرژ تیسوت نماینده برنامه جهانی غذا گفت :« ما به شدت نگران گسترش ناامنی غذایی در سودان جنوبی فراتر از مناطق درگیری در این کشور هستیم.»
درگیری ها در سودان جنوبی برغم امضا موافقتنامه صلح بین طرفین درگیر در این کشور همچنان ادامه دارد. طرفین درگیر در سودان جنوبی ماه اوت سال گذشته موافقتنامه صلحی را با هدف پایان دادن به درگیری ها در این کشور امضا کردند که از دسامبر سال 2013 آغاز شده است.
اما روند اجرای این موافقتنامه کند است و باعث عمیق تر شدن بحران اقتصادی در سودان جنوبی شده است.
از سوی دیگر کارشناسان می گویند کسری بودجه و تورم شدید در سودان جنوبی پس از دو سال درگیری داخلی در این کشور به همراه کاهش بهای نفت در جهان تهدیدی برای دستاورهای نوپای صلح در سودان جنوبی است.
تحلیلگران گفتند سودان جنوبی در مخمصه قرار گرفته است زیرا ذخایر ارزی این کشور پس از آنکه دولت سالوا کر رئیس جمهور سودان جنوبی اولویت هزینه ها را به عملیات نظامی علیه شورشیان سابق از جنبش آزادیبخش خلق سودان به رهبری ریک ماچار اختصاص داد ، با کاهش شدید روبرو شد.
سالوا کر و ریک ماچار اوت سال گذشته تحت فشار سازمان ملل متحد موافقتنامه صلحی را با هدف پایان دادن به بیش از دو سال درگیری داخلی در سودان جنوبی امضا کردند. این موافقتنامه صلح زمینه ساز تشکیل یک دولت انتقالی وحدت ملی شد. این دولت وحدت ملی از زمان تشکیل یعنی در ماه آوریل با مشکلات مالی شدید در زمینه ارائه خدمات مورد نیاز روبرو بوده است.
دولت وحدت ملی سودان جنوبی خواستار کمک مالی جامعه بین المللی به این کشور است.
صندوق بین المللی پول اعلام کرد سودان جنوبی یک بحران اقتصادی را تجربه می کند زیرا درآمد ملی در این کشور به شدت کاهش یافته و تورم در سودان جنوبی نیز با افزایش شدید روبرو است. تورم در سودان جنوبی هم اکنون حدود 300 درصد است.