اهالی هندوستان، اندونزی و نیجریه به شدت در خطر ابتلا به ویروس کشنده زیکا قرار گرفتهاند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، جان بیش از دو میلیارد نفر در آفریقا و آسیا بابت شیوع ویروس مرگبار «زیکا» در خطر قرار دارد.
به نوشته وبگاه شبکه «بی. بی.سی» هندوستان، اندونزی و نیجریه بیشترین احتمال میزان آسیب پذیری را در برابر این ویروس دارند.
تیم تحقیقی مرکب از دانشگاههای تورنتو و آکسفورد کانادا اعلام کردند که تعداد بیشماری از مردم در مناطقی زندکی میکنند که جلوگیری، شناسایی و درمان ویروس زیکا در آنجا بسیار مشکل است.
در تحقیقات آنها اعلام شد که کشورهای فیلیپین، ویتنام، پاکستان و بنگلادش به ویژه از دیگر کشورهای آسیبپذیر در برابر ویروس زیکا به دلیل منابع محدود بهداشتی هستند.
تب زیکا یک بیماری عفونی ناشی از ویروس زیکا است که در بسیاری از موارد هیچ نشانهای ندارد اما در اکثر اوقات معمولا خفیف و شبیه به تب دانگا است. علائم آن ممکن است شامل تبهای قرمزی چشم با درد مفصل و سردرد باشد و به طور عمده از طریق نیش پشهها از نوع پشه «آئدس» انتقال مییابد.
روزنامه انگلیسی دیلی میل فاش کرد، پشه عامل بیماری زیکا، یک پشه دستکاری شده در آزمایشگاه است.
این روزنامه انگلیسی در گزارشی نوشت: شرکت فعالی در بیوتکنولوژی با عنوان اوگزیتک (Oxitec) مستقر در دیدکوت (Didcot) واقع در چهارده کیلومتری جنوب آکسفورد و وابسته به دانشگاه آکسفورد در انگلیس، از سال 2012 مدتها بر روی این نوع پشه تحقیق میکرد. آنها به مهندسی ژنتیک این پشه مشغول شدند. هدف آنها این بود که پشهها پیش از تخم گذاری بمیرند و جمعیت آنها که ناقل بیماری زیکا بودند، کاهش یابد.
در همان زمان تعدادی از دانشمندان با این طرح مخالف بودند و ادعا میکردند که دستکاری در این پشه میتواند بحرانی جهانی ایجاد کند. اما شرکت اوگزیتک با این ادعای دانشمندان مخالفت کرد.
براساس گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت اوگزیتک را در ماه اوت 2015 با ارزش 160 میلیون دلار از دانشگاه آکسفورد خریداری کرده است.
ویروس زیکا به سرعت در جهان منتشر میشود. تاکنون هیچ دارویی برای درمان این بیماری موثر نبوده است و واکسن مناسبی نیز برای آن یافت نشده است. اما اخیرا گزارشهایی در فضای مجازی منتشر شده است که نشان میدهد ویروس زیکا، یک جنگ بیولوژیک آمریکا علیه بشریت است.
مرکز مطالعاتی «رنتس» نیز با نامیدن بیماری زیکا به عنوان یک جنگ زیست محیطی، آمریکا را در این مسئله مقصر دانست.
در این گزارش آمده است: «پشههای مهندسی شده در مزارع متعلق به بیل گیتس در آمریکای لاتین منتشر شدهاند. بیل گیتس این مزارع را به انجام ازمایشهای علمی اختصاص داده است.»