محمد ششم پادشاه مراکش در سخنانی با اشاره به مناسبات پیش روی این کشور با قاره آفریقا، حضور مراکش در اتحادیه آفریقا را مهم دانست و تاکید کرد: دولت مراکش حضور در قاره آفریقا برای تامین منافع مشترک را موضوعی با اولویت بالا می داند.
به گزارش دوشنبه خبرگزاری شین هوآ، محمد ششم پادشاه مرلکش حضور کشورش در قاره آفریقا را منعکس کننده حس وفاداری به تاریخی مشترک دانست و تاکید کرد: علاقه و تعهد دولت و ملت مراکش به آفریقا نشان دهنده اراده محکم و سرنوشت مشترک ماست.
اتحادیه آفریقا 12 دی ماه سال 95 به طور رسمی در بیست و هشتمین کنفرانس این اتحادیه با پیوستن دوباره مراکش مبه این اتحادیه پس از سه دهه موافقت کرد.بازگشت مراکش به این نهاد آفریقایی با رای مثبت 39 عضو از مجموع 54 عضو این اتحادیه امکان پذیر شد.
پادشاه مراکش در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: سیاست دولت مراکش در قبال قاره آفریقا مبتنی بر فهم دقیق واقعیت های موجود این قاره و نیز تحقق منافع مشترک مبتنی بر نگاه برد- برد است.
رباط بیش از 30 قبل و در اوج مناقشات بر سر به رسمیت شناخته شدن صحرای غربی در این نهاد آفریقایی، که بخش اعظم آن از سال 1976 در کنترل مراکش بوده است، از عضویت سازمان اتحاد آفریقا خارج شد. سازمان اتحاد آفریقا بعدها به اتحادیه آفریقا تغییر نام یافت.
سازمان وحدت آفریقا به عنوان سلف اتحادیه آفریقا در سال 1963 میلادی و پس از آنکه در روند استعمارزدایی پس از جنگ جهانی دوم تعداد کشورهای مستقل آفریقا رو به افزایش بود، با عضویت 32 کشور در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی تشکیل شد.
ارکان اتحادیه آفریقا نیز شامل اجلاس سران دولتها و حکومتهای عضو، شورای وزیران، کمیسیون آفریقا، کمیته دائم نمایندگان، شورای صلح و امنیت، پارلمان پان آفریقایی، شورای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، دیوان دادگستری، و تعدادی کمیتههای فنی و تخصصی است و همچنین نهادهای مالی است.