رابرت موگابه، رئیس جمهوری زیمبابوه روز دوشنبه از نلسون ماندلا، رهبر فقید ضد نژادپرستی آفریقای جنوبی و جهان انتقاد کرد از اینکه او به سفیدپوستان کشورش بیش از حد بها داده است.
موگابه امروز در مراسم تشیع جنازه دو عضو حزب حاکم 'زانو پی اف' کشورش در هراره، رهبر فقید مبارزات ضد نژاد پرستی آفریقای جنوبی را عامل بی عدالتی های امروز در آفریقای جنوبی علیه سیاهان خواند و گفت: اگر نبود حمایت بیش از حد ماندلا از سفیدپوستان آفریقای جنوبی، سیاهان این گونه در فلاکت و بدبختی زندگی نمی کردند.
رئیس جمهوری زیمبابوه به رغم اینکه 36 سال بر ریاست جمهوری کشورش تکیه زده است به بهانه دفاع از همسرش که هفته گذشته به دلیل ضرب و شتم یک زن در آفریقای جنوبی مورد انتقاد شدید قرار گرفت، از روند دمکراسی در آفریقای جنوبی به ضرر سیاهپوستان این کشور انتقاد کرد و ماندلای فقید را مسبب اولیه آن بعد پیروزی انقلاب ضد آپارتاید در این کشور خواند.
وی در نطق خود در این مراسم، وضعیت اجتماعی در آفریقای جنوبی را اسف بار خواند و مستند به مکالمه چند ماه گذشته خود با یکی از وزیران و اعضای حزب حاکم کنگره ملی آفریقا (ای ان سی) آفریقای جنوبی، چشم پوشی ماندلا نسبت به سفیدپوستان بعد از آپارتاید را علت اصلی و مسئول بروز بی عدالتی موجود در این کشور توصیف کرد.
موگابه بدون اینکه همسر و فرزندانش را مسئول حادثه ضرب و شتم یک مدل جوان در ژوهانسبورگ معرفی کند، همسرش را قربانی نژادپرستی جدید در آفریقای جنوبی خواند.
به گزارش ایرنا، گِرِیس موگابه، بانوی اول زیمبابوه هفته گذشته بعد از ضرب و شتم خشونت بار گابریلا انگل، مدل 20 ساله با کابل برق او را به شدت مجروح کرد و بلا فاصله بعد از 'اعلام هشدار قرمز' پلیس آفریقای جنوبی برای این ضرب و شتم متواری و در محلی نا مشخص مخفی شد.
بعد از این بود که گریس با شکایت مضروب تحت پیگرد قرار گرفت و سرانجام با میانجیگری جاکوب زوما، رئیس جموری آفریقای جنوبی از مصونیت دیپلماتیک برخوردار شد و بعد از خروج از مخیگاه به کشورش باز گشت.
خانم موگابه 52 ساله در عین حال از حضور در دادگاه سه شنبه گذشته برای این پرونده سرباز زد تا مبادا پرونده قضایی ابعاد پیچیده تری بیابد.
وی در سال 2009 نیز با حمله به یک عکاس انگلیسی در هنگ کنگ خبر ساز شد چرا که عکاس قصد داشت از او در یک هتل بسیار مجلل عکس برداری کند.
گریس موگابه در آن پرونده نیز از مصونیت سیاسی برخوردار شده بود و از اتهامات وارده شانه خالی کرد.
این همه تلاش دولت زیمبابوه برای مداخله سیاسی در این پرونده و کسب مصونیت سیاسی برای همسر متخلف رئیس جمهوری و تعیین گری نل، معروف ترین وکیل آفریقای جنوبی برای او به سبب آن بود که پیش بینی می شود این زن قدرتمند بعد از همسر 93 ساله خود که از 1980 تا کنون در راس قدرت سیاسی این کشور است، جانشین او شود.
با این وجود مخالفان زیمبابوه با انتقاد شدید از روند رسیدگی به این پرونده و توصیف آن به عنوان یک رسوایی ملی برای رییس جمهور، اعلام کردند که گریس موگابه با گذرنامه سیاسی به آفریقای جنوبی نرفته بود که بخواهد از مصونیت سیاسی دولت پروتوریا بهره مند شود.