«فایز السراج» رئیس دولت وفاق ملی لیبی روز سه شنبه پس از نشست سران آفریقا- اروپا در پاریس گفت: لیبی نخستین قربانی پرونده مهاجرت های غیر قانونی است و در میان کشورهای منطقه، بیشترین زیان را از ورود مهاجران غیر قانونی آفریقایی متحمل می شود.
به گزارش ایرنا و به نقل از پایگاه خبری «بوابه افریقیا الاخباریه»؛ السراج تصریح کرد که این بار سنگینی بر دوش لیبی است و این کشور در رویارویی با این پدیده و در چارچوب تلاش برای جلوگیری از تاثیرات منفی امنیتی، اقتصادی و اجتماعی آن، متحمل فشار زیادی می شود .
السراج تاکید کرد مرزبانان و گارد ساحلی لیبی امکانات لازم برای مقابله با باندهای قاچاق انسان را ندارند و گاهی حتی سلاح های قاچاقچیان انسان از سلاح نیروهای مرزی لیبی پیشرفته تر است.
رئیس دولت وفاق ملی لیبی در نشست پاریس خواستار تلاش و هماهنگی همه کشورها برای یافتن راه حلی ریشه ای برای بحران مهاجران در لیبی شد و تاکید کرد همه باید کمک کنند تا کمک های بشردوستانه لازم برای آن ها تا زمان برگشت به کشورهایشان فراهم آید.
رهبران کشورهای آفریقایی چاد، نیجر، لیبی، فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا و نیز رییس شورای سیاست خارجی اتحادیه اروپا دوشنبه با تشکیل یک نشست کوچک از سران دو قاره در پاریس موسوم به نشست 'جی-4' درباره موضوع بحران مهاجران آفریقایی در اروپا بحث و گفت وگو کردند.
بنا بر تخمین سازمان ملل متحد در سال جاری میلادی 2017 ، حدود ۱۲۵ هزار مهاجر از راه دریای مدیترانه خود را به ایتالیا رسانده و از آنجا راهی دیگر کشورهای اروپایی شده اند.
در همین بازه زمانی حدود دوهزار و 400 تن در تلاش برای رسیدن به اروپا، جان خود را از دست داده اند.
لیبی از زمان سقوط حکومت معمر قذافی دیکتاتور سابق این کشور در سال 2011 دستخوش جنگ و ناآرامی است.
اکنون دو دولت در این کشور وجود دارد: دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس که مورد حمایت جامعه جهانی است و دیگری دولت طبرق در شرق لیبی به ریاست «عبدالله الثنی» است که مورد تایید ژنرال حفتر فرمانده ارتش این کشور قرار دارد.
پارلمان لیبی از دولت مخالف دولت وفاق ملی که در شرق این کشور مستقر است، حمایت می کند.
کارشناسان بر این باورند که رقابت عوامل خارجی عامل اصلی تداوم بی ثباتی در لیبی است.
دولت وفاق ملی از سوی اروپا، آمریکا، چندین کشور آفریقایی و سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.
بی ثباتی و نبود دولت مرکزی قدرتمند در لیبی باعث شده است کنترل زیادی بر مناطق ساحلی انجام نشود و سواحل این کشور به دلیل نزدیک بودن به ایتالیا، به جولانگاه قاچاقچیان انسان تبدیل شود.
لیبی با کشورهای اروپایی واقع در شمال دریای مدیترانه کمتر از 300 کیلومتر فاصله دارد و دریای مدیترانه نیز قاره آفریقا را از اروپا جدا کرده است.