دومين نمونه از لوح سفالي قانون حمورابي به دست باستانشناسان اتريشي در شهر قاهره مصر کشف شد.
به گزارش ميراث آريا(chtn)، اين لوح خشتي که خطوط ميخي نيز روي آن حک شده بود هنگام کاوشهاي باستانشناسي در منطقه تل الدبعا درشهر الشرقيه مصر واقع در 120 کيلومتري جنوب شرقي قاهره کشف شد.
زاهي هاواس، ريئس شوراي عالي باستانشناسي مصر گفت: اين لوح که دومين نمونه از الواح سلطنتي کشف شده به دست اين گروه باستانشناسي اتريشي است به عصر امپراتوري بابل و زمان حکومت حمورابي برميگردد.
وي افزود: لوح اول که شباهت زيادي به نمونه کنوني دارد، در کاخ شاه خيان(Khian) از سلسله هيکسوسها کشف شده بود.
مانفرد بيتک، سرپرست تيم باستانشناسان اتريشي گفت: اين دو لوح که 150 سال قديميتر از الواح مشابه شهر باستاني تل الامراء هستند، از قديميترين آثار مرتبط با عصر امپراتوري بابل به شمار رفته و از اينرو از اهميت باستاني بالايي برخوردارند.
وي خاطر نشان کرد: اين الواح نشان ميدهدند که سلسله شاهنشاهي هيکسوس، که به شاهان چوپان شهرت داشته و از اشغالگران بد نام آسيا به شمار ميرفتند، روابط تجاري گسترده اي با شرق دور که تا بابل ادامه داشت، برقرار کرده بودند. حمورابي نيز ششمين پادشاه بابل در فاصله سالهاي 1792 تا 1750 پيش از ميلاد بوده است.
به گفته باستانشناسان، حمورابي پس از کناره گيري پدرش، سين موباليت، اولين امپراتور بابل شناخته شد و توانست با غلبه بر کشورهاي همسايه خود بابل را گسترش داده و بر تمام بين النهرين حکومت کند. اگرچه وي تا زمان مرگ خود اين قدرت و وسعت را حفظ کرد اما نوادگانش موفق به تداوم آن نشدند.
قانون حمورابي که يکي از اولين قوانين مکتوب تاريخ به شمار ميرود، بخشي از اقدامات او در طول مدت زمان حکومت خود بوده است.