سخنگوی دولت موریتانی گفت: نواکشوت مانع ورود هیات فعالان آمریکایی مخالف بردگی به خاک خود شد زیرا آنها می خواهند خلاف برنامه قوانین موریتانی عمل کنند.
به گزارش روزیکشنبه خبرگزاری فرانسه، محمد الیمین ولد الشیخ سخنگوی دولت موریتانی گفت : به سفارت آمریکا که برنامه این هیات را به ما داد اطلاع دادیم که به دلیل مغایرت این برنامه با قوانین موریتانی به آنها ویزا نخواهیم داد.
محمد الیمین ولد الشیخ بدون اشاره به جزئیات افزود : این برنامه مورد توافق مقامات موریتانی نیست و فقط شامل دیدار با طرف های مشخصی است که براساس این برنامه ویژه عمل می کنند.
بردگی رسما در موریتانی درسال 1981 لغو شد اما همچنان اقداماتی در این راستا صورت می گیرد.
وزیر فرهنگ موریتانی گفت: برنامه بردگی شامل همه موریتانیایی هایی می شود که باید در بحث های مرتبط با آن مشارکت داشته باشند زیرا قوانین ما مخالف تقسیم جوامع است و بر وحدت و تحکیم روابط میان گروه های ملی تاکید دارد به همین دلیل ما با سفر این هیات به موریتانی مخالفت کردیم.
وی افزود: چند سازمان آمریکایی دیگر حقوق بشری از جمله نمایندگان وزارت خارجه این کشور به موریتانی سفر کرده و با استقبال زیادی مواجه شدند.
لاری اندرو سفیر آمریکا در موریتانی روز گذشته شنبه از ممانعت این کشور از ورود فعالان آمریکایی مخالف بردگی به خاک موریتانی ابراز تعجب کرد.
اندرو در دیدار با فعالان سازمان غیردولتی کمک به برده در نواکشوت گفت: من از مخالفت موریتانی با ورود هیاتی به این کشور که می خواست با مقامات دیدار و با آنها درباره مساله بردگی صحبت کند سر در نمی آورم.
قرار بود فعالان آمریکایی از 8 تا 15 سپتامبر(17 تا 24 سپتامبر) در راستای برنامه ای که به همت موسسه لغو بردگی که مقر آن در شیکاگو است و جنبش قوس قزح به ریاست کشیش جسی جاکسون یکی از رهبران سیاه پوست آمریکا طراحی شده بود به موریتانی سفر کنند
همچنین قرار بود هیات مذکور با مقامات موریتانی و سفارت آمریکا در نواکشوت و نمایندگان جامعه مدنی موریتانی دیدار وگفت وگو کنند.
سازمان های غیردولتی به شدت تداوم اقدامات مرتبط با بردگی در موریتانی را محکوم می کنند و اکنون اوضاع از آگوست 2015 با وضع قانون جدید که بردگی را جنایت غیرانسانی می داند بهتر شده و جریمه آن ممکن است تا 20 سال زندان طول بکشد درحالی که پیش از این جریمه 5 تا10 سال زندان بود.
مقام های موریتانی از ورود هیات حقوقی آمریکا که به دعوت سازمان کمک به بردگان موریتانی راهی این کشور شده بودند، جلوگیری کردند.
مقام های فرودگاه نواکشوت از ورود اعضای این هیات آمریکایی به این کشور جلوگیری کردند.
اعضای هیات آمریکایی قصد داشتند با شخصیت های حقوقی و مسئولان دولتی برای آشنایی با تجربه موریتانی در زمینه مقابله با برده داری دیدار و گفت و گو کنند.
وزارت خارجه آمریکا درباره قاچاق انسان در گزارش سال 2017 خود فاش کرد که موریتانی تلاش زیادی برای جلوگیری از این پدیده انجام نداده است.