آفريقاي جنوبي، نخستين اقتصاد قاره افريقا در سه ماهه سوم امسال براي نخستين بار از نه ماه پيش تاکنون از رکود اقتصادي خارج شد.
بر اساس امار وارقام رسمي که روز سه شنبه منتشر شد رشد اقتصادي آفريقاي جنوبي در سه ماهه سوم امسال به نه دهم درصد رسيد .
به گزارش خبرگزاري فرانسه از کيپ تاوان، بر اساس امار وارقام تعديل فصلي شده اي که سازمان ملي امار آفريقاي جنوبي روز سه شنبه منتشر کرد، رشد اقتصادي اين کشور در سه ماهه سوم امسال به نه دهم درصد رسيد.سازمان ملي امار آفريقاي جنوبي در دو سه ماهه اول و دوم امسال، پيش بيني هاي خود درباره رشد اقتصادي در اين دو دوره زماني سه ماهه را، با کاهش ارقام تصحيح کرده بود بدين ترتيب که رشد اقتصادي در سه ماهه نخست امسال هفت و چهار دهم درصد و در سه ماهه دوم امسال نيز دو و هشت دهم درصد کاهش يافته بود.
رونق بخش صنايع تبديلي نقش اصلي را در افزايش رشد اقتصادي در سه ماهه سوم امسال در آفريقاي جنوبي ايفا کرد. بخش صنايع تبديلي در اين کشور در اين فصل از سال يک ويک دهم درصد افزايش يافته بود.
اذر جامين از کابينه مشاوران اکونومتريکس Econometrix در اين باره مي گويد خروج آفريقاي جنوبي از رکود اقتصادي در سه ماهه سوم امسال نشان مي دهد که اقتصاد اين کشور با اقتصاد جهاني در حد بسيار بالايي در هم تنيده شده است و در واقع وابستگي اقتصادي دو طرف بسيار زياد است .
آفريقاي جنوبي از سه ماهه سوم سال دو هزار وهشت وارد رکود اقتصادي شد و در سه ماهه سوم سال دو هزار و نه از ان خارج شد.اين کشور در اين تاريخ ، از هفده سال پيش تا ان زمان، براي نخستين بار بود که وارد دوره رکود اقتصادي مي شد. در سه ماهه چهارم سال دو هزار وهشت ، ميزان توليد ناخالص داخلي آفريقاي جنوبي يک و هشت دهم درصد کاهش يافت.
اقتصاد آفريقاي جنوبي که بزرگترين اقتصاد در قاره افريقا به حساب مي ايد، از بحران مالي بين المللي به ويژه در بخش هاي معادن ، صنايع خودروسازي و نساجي که در واقع نيرو محرکه اقتصاد اين کشور به حساب مي ايند ، به شدت متاثر شد به طوري که توليد ناخالص داخلي ان، در سه ماهه چهارم سال دو هزار و هشت به طور قابل توجهي کاهش يافت و اين کشور عملا وارد دوره رکود اقتصادي شد.
بخش هاي معادن ، صنايع خودروسازي و نساجي آفريقاي جنوبي، ازوقتي که بحران اقتصادي در اين کشور اغاز شده است تاکنون بيش از پانصد هزار کارگر خود را اخراج کرده اند.
بر اساس اعلام اداره امار اين کشور ، نرخ بيکاري اين کشور در سه ماهه دوم امسال از بيست و چهار و نيم درصد نيز گذشت و اين درحالي است که اين نرخ در سه ماهه نخست امسال بيست و سه و شش دهم درصد است.
سازمان همکاري و توسعه اقتصادي(OCDE) اعلام کرده است که نرخ واقعي بيکاري در اين کشور حتي بالاتر از چهل درصد جمعيت فعال اين کشور است. کشوري که همين حالا، چهل وسه درصد جمعيت ان با کمتر از دو دلار در روز زندگي مي کنند.
از وقتي که بحران بين المللي اغاز شده است ،تورم در آفريقاي جنوبي به طور چشمگيري کاهش يافته و بانک مرکزي نيز از دسامبر سال گذشته تاکنون در شش نوبت نرخ بهره خود را کاهش داده است. به طوري که نرخ بهره از دوازده درصد در ماه دسامبر سال دو هزار و هشت، به هفت درصد در حال حاضر رسيده است.