یک وکیل به نمایندگی از دولت آلمان از یک قاضی آمریکایی خواست شکایت قومیتهایی در نامیبیا از برلین به دلیل دست داشتن در نسلکشی و توقیف اموال این مردم در زمانی که بیش از ۱۰۰ سال بیش این کشور مستعمره آلمان بود را رد کند.
این وکیل به نام جفری هریس، نزد لورا تیلور سواین، قاضی آمریکایی در منهتن استدلال کرد که دادگاههای آمریکا اختیار قضایی بر سر این مناقشه را ندارند چراکه اولا آلمان اکنون وضعیت یک کشور مستقل را داشته و دادگاهها نیز از دکترین قانونی درخصوص عدم تصمیمگیری درباره مسائل صرفا سیاسی تبعیت میکنند.
او با اشاره به آلمان و نامیبیا گفت: شما باید از این پرونده بر طبق دکترین مربوط به مسائل سیاسی کنار بکشید و بگذارید که مذاکرات دوجانبه میان این دو کشور مستقل انجام شود.
در عین حال کنت مککالیون که وکالت رهبران دو گروه قومی موسوم به "هررو" و "ناما" در نامیبیا را به همراه سازمانهایی که مطرح کننده این شکایت هستند به عهده دارد، گفت: اینکه آلمان کشور مستقل محسوب میشود باعث مصونیت آن در مقابل شکایت نمیشود چون نسلکشی به نوعی زیرپا گذاشتن قوانین بینالمللی محسوب میشود.
این نسلکشی که آلمان آن را تصدیق کرده از سال ۱۹۰۴ تا ۱۹۰۸ هنگامی که نامیبیا یک مستعمره آلمان بوده و از آن با اسم "آفریقای آلمانی جنوب - غرب" یاد میشد، رخ داده است.
این نسلکشی بعد از آن به راه افتاد که دو قوم هررو و ناما دست به شورش و عصیان علیه حکومت استعماری آلمان زدند.
به گفته مورخان، قربانیان این نسلکشی در معرض شرایطی سخت در اردوگاههای اسارت قرار گرفته و جمجمههای برخی از آنها به منظور آزمایشهای علمی به آلمان فرستاده شد.
دولت آلمان وارد مذاکره با دولت فعلی نامیبیا شده تا از بابت این نسلکشی غرامت پرداخت کند.
با این حال در این شکایت تصریح شده که آلمان با خودداری از مذاکره مستقیم با دو قوم هررو و ناما قوانین بینالمللی را به دلیل نقض حقوق مردم بومی زیرپا گذاشته است.
شاکیان گفتهاند، آلمان اراضی متعلق به این دو قوم را به نفع خود مصادره کرده و جمجمههای قربانیان کشته شده را به جهت کسب درآمد فروخته است.
هریس استدلال کرد که دادگاه تنها زمانی میتواند حکم به پرداخت غرامت بدهد که ثروتی که آلمان از نامیبیا دزدیده در آمریکا حضور داشته باشد اما شاکیان به وجود چندین ملک متعلق به دولت آلمان در نیویورک اشاره کردند اما هریس گفت که آنها نمیتوانند این املاک را مرتبط با فعالیتهای آلمان در نامیبیا به اثبات برسانند.