بروندی که با اتهامات جنایت علیه بشریت مورد حمله قرار گرفته تهدید کرد که از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شده و از منتقدان شکایت میکند.
یکی از کمیسیونهای تحقیق سازمان ملل که در سال ۲۰۱۶ میلادی تشکیل شده، گزارش مفصل ۲۷۲ صفحهای را منتشر کرد و در آن گفت که دولت بروندی و طرفدارانش مسئول جنایت علیه بشریت هستند.
این در حالی است که این کشور آفریقای مرکزی از همکاری با این سه کمیسیونر امتناع کرده و اخیرا آنها را عنصرهای نامطلوب تلقی کرد.
رنوات تابو، سفیر بروندی در سازمان ملل به شورای حقوق بشر گفت که این گزارش "مملو از دروغ" است و با انگیزه سیاسی تشکیل شده و هیچ توجه و احترامی به کشورها، مردم و رهبران ندارند.
وی افزود: ما باید فرهنگ حقیقت داشته باشیم نه اینکه اجازه دهیم با فرهنگ دروغ که تنها اخلاقیات جهان را نابود میکند مسموم و تحریک شویم.
وی افزود: بروندی احتمال محاکمه و برقراری عدالت برای هرکسی را که در این تهمت زنی و افترا دست دارد حتی اگر عضو این کمیسیون باشد را مدنظر دارد.
این در حالی است که این سه کمیسیونر سازمان ملل شکایتهای بروندی را رد کرده و گفتند: آنها از هرگونه اقدام قانونی درخصوص ادعای تهمتزنی و افترا در امان هستند و احتمال خروج بروندی از شورای حقوق بشر بدون انجام تحقیقات جدید بسیار کم است.
ویلی نیامیتو، یکی از مشاوران پیر انکرونزیزا، رئیسجمهور بروندی روز جمعه اعلام کرده بود که وزرای دادگستری و حقوق بشر بروندی برای دیدار با میچل باچله، رئیس حقوق بشر سازمان ملل به ژنو سفر کردند.
وی افزود: اگر رفتار بهتری با بروندی انجام نشود از حق خود برای خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل استفاده خواهد کرد.
این سه کمیسیونر از این نشست میان باچله و وزرای بروندی استقبال کرده و ابراز امیدواری کردند که این دیدار بتواند نشانهای از تمایل جدید این کشور آفریقای مرکزی برای همکاری با سازمان ملل باشد.