گروه الشباب سومالي روز چهارشنبه به برنامه جهاني غذاي سازمان ملل متحد اعلام کرد ارسال کمک هاي غذايي به اين کشور را متوقف کند.
اين گروه همچنين مدعي شد ارسال اين کمک ها به سومالي به کشاورزي اين کشور اسيب زده است.
نيمي از جمعيت سومالي (حدود چهار ميليون نفر) به علت خشکسالي و درگيري ها و افزايش قيمت مواد غذايي به کمک هاي برنامه جهاني غذا نيازمندند. برنامه جهاني غذا يکي از ارسال کنندگان اصلي مواد غذايي به سومالي است.
گروه الشباب در بيانيه اي اعلام کرد مواد غذايي که از خارج به سومالي ارسال مي شود با دلسرد کردن کشاورزان اين کشور، به بخش کشاورزي سومالي اسيب زده است.
گروه الشباب همچنين به پيمانکاران داخلي هشدار داد از همکاري با برنامه جهاني غذا خودداري کنند.
در اين بيانيه امده است : " ما به پيمانکاران سوماليايي که داراي روابطي با برنامه جهاني غذا هستند هشدار مي دهيم که تا يکم ژانويه (يازدهم دي)، همکاري با اين نهاد سازمان ملل متحد را متوقف کنند و برنامه جهاني غذا نيز بايد همه انبارهاي خود در سومالي را تا همين تاريخ تخليه کند ".
سخنگوي برنامه جهاني غذا در نايروبي پايتخت کنيا هنوز به اين ضرب الاجل واکنش نشان نداده است.
به گزارش خبرگزاري المان از موگاديشو، اين گروه شورشي اعلام نکرده است در صورتي که برنامه جهاني غذا به کمک هاي خود در سومالي ادامه دهد، اين اقدام چه پيامدهايي در پي خواهد داشت.
درگيري ها در سومالي، از سال دو هزار و هفت ميلادي به کشته شدن نوزده هزار غير نظامي و اوارگي يک ميليون و پانصد هزار نفر از خانه و کاشانه شان منجر شده است.
سومالي از سال هزار و نهصد و نود و يک ميلادي و براي بيش از دو دهه دولت مرکزي منسجمي نداشته است و از ان زمان درگيري هاي مختلفي در اين کشور شرق افريقا روي داده است.