پادشاه مراکش ضمن دعوت از الجزائر برای گفتوگوی مستقیم و صریح، ایجاد سازوکار مشترک برای گفتوگو و مشورت را پیشنهاد کرد.
«محمد ششم» پادشاه مراکش سه شنبه شب در سخنانی تلویزیونی، الجزائر را به گفتوگوی مستقیم و صریح به منظور حل اختلافات دو کشور فراخواند.
محمد ششم تأکید کرد: «مراکش برای گفتوگوی مستقیم و صریح با الجزائر به منظور حل اختلافاتی که مانع توسعه روابط دو کشور میشود، آماده است.»
وی افزود که بایستی واقعبین بوده و اعتراف کنیم که روابط بین دو کشور غیرطبیعی است و معقولانه نیست.
مرز بین الجزائر و مراکش از سال ۱۹۹۴ بسته است و آخرین نشست دو کشور نیز به سال ۲۰۰۵ بازمیگردد.
طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، شاه مراکش همچنین اظهار داشت که از زمان به قدرت رسیدن (سال ۱۹۹۹) با حسن نیت خواستار بازگشایی مرز مراکش و الجزائر و ازسرگیری روابط دو کشور شده است و در راستای همین هدف به برادرانمان در الجزائر ایجاد سازوکار سیاسی مشترک برای گفتوگو و مشورت را پیشنهاد کردیم.
شاه مراکش همچنین تصریح کرد که کشورش از پیشنهادات و طرحهای الجزائر به منظور خروج از رکود پیش آمده در روابط دو کشور استقبال میکند.
منطقه مورد منازعه الصحراء از جمله علل اصلی اختلافات بین مراکش و الجزائر است و پیش از این «عمر هلال» نماینده مراکش در سازمان ملل گفته بود که کشورش خواهان مذاکرات مستقیم درباره این منطقه با مشارکت الجزائر است و بدون الجزائر مذاکراتی در کار نخواهد بود.
«جبهه پولیساریو» به عنوان یک سازمان نظامی سیاسی از سال 1973 دنبال استقلال «صحرای غربی» است و از سال 1976 که نیروهای اسپانیایی از این منطقه خارج شدند، با دولت مراکش درگیر شده است.
درگیری بین دو طرف مراکش و جبهه پولیساریو از سال ۱۹۷۵ آغاز شد و پس از آن در سال ۱۹۹۱ توافقنامهای درباره برقراری آتشبس تحت نظارت سازمان ملل امضا شد.
اخیرا دولت مراکش مدعی شد که ادلهای درباره اقدام حزبالله برای تسلیح و آموزش عناصر جبهه پولیساریو و دست داشتن یک عضو سفارت ایران در الجزائر برای تسهیل ارتباطات بین رهبران این جنبش و اعضای پولیساریو در دست دارند.
این اتهامات البته از سوی ایران و حزبالله رد شد.