یک گروه وابسته به سازمان ملل متحد پس از برگزاری دهها نشست در سراسر لیبی به منظور تعامل با مردم این کشور، اعلام کرد، لیبیاییها به طور عمده خواهان دولتی ملی فراگیری هستند که نماینده تمامی اقشار جامعه باشد و منابع را عادلانه توزیع کند.
یافتههای مرکز گفتوگوی انسانی نشان دهنده عدم رضایت در میان شهروندان لیبیایی نسبت به درگیریهای فعلی میان دو گروه حاکم در کشورشان است. این بررسیها همچنین نشان میدهد که شهروندان لیبی نسبت به درگیریهای گروههای مسلح، قبایل و مناطق مختلف از زمان پایان دوره معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ بدین سو ناخرسند هستند.
سازمان ملل متحد مرکز گفتوگوی انسانی را مجاز به برگزاری ۷۷ نشست در ۴۳ منطقه لیبی کرده تا از این طریق بتواند تعاملی با تمامی اقشار جامعه این کشور داشته باشد. بر اساس گزارش رویترز، این رویداد تجربهای منحصربهفرد در کشوری است که در آن، افراد به ندرت این امکان را پیدا میکنند که عقاید خود را آزادانه بیان کنند که علت آن وجود واهمه نسبت به واکنش گروههای مسلح است.
بر اساس گزارش ۷۷ صفحهای این مرکز، بیش از ۷۰۰۰ لیبیایی در این نشستها شرکت کردهاند که البته از این میان ۳۰ درصد از شرکتکنندگان به صورت مجازی با این مرکز تعامل داشتهاند.
این گروه اعلام کرد: در یکی از این نشستها که در شهر "سبها" واقع در جنوب لیبی برگزار شد، گروههای مسلح برای ایجاد امکان برگزاری چنین نشستی اقدام به اعلام آتش بس کردند. این نشستها به منظور آماده سازی برای برگزاری کنفرانس ملی در سازمان ملل که اوایل ۲۰۱۹ برگزار خواهد شد، صورت گرفته است.
نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور لیبی اعلام کرد: این کشور باید فرآیند برگزاری انتخابات را در بهار ۲۰۱۹ پس از برگزاری کنفرانس ملی به منظور رایزنی درباره مناقشات موجود آغاز کند. بر اساس گزارش مرکز گفتوگوی انسانی یکی از مشکلاتی که شرکت کنندگان در این نشست را بدان اشاره کردهاند فقدان دولتی است که نمایندگی جمعیت را داشته و باعث ایجاد یکپارچگی شود. بر این اساس اکثریت لیبیاییها بر سر این موضوع اتفاق نظر دارند که اولویت بسیار مهم در شرایط فعلی ایجاد دولتی جدید است که بتواند تمهیدات لازم را برای تحقق آشتی ملی فراهم آورد.
لیبیاییها همچنین خواستار آن هستند که توزیع منابع در میان شهروندان با رویکردی عادلانه صورت گیرد و غارت منابع نفت و گاز توسط گروههای مسلح خاتمه یابد.