برخي منابع آگاه ليبيايي از ميانجيگري معمر القذافي جهت حل و فصل بحران بوجود آمده بين مصر و الجزاير خبر دادند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در پي تنشهاي بوجود آمده در روابط مصر و الجزاير و پس از آنكه بازي جنجال برانگيز تيمهاي ملي فوتبال دو كشور در مسابقات مقدماتي جام جهاني 2010 به جنجال ديپلماتيك كشيده شد، عمرو موسي، دبيركل اتحاديهي عرب ميانجيگري معمر قذافي، رهبر ليبي بين مصر و الجزاير را خواستار شد.
وي همچنين از مصر و ليبي خواست تا خويشتن داري كرده و با درايت عمل كنند.
اتحاديه عرب همچنين قصد دارد طرحي را براي بهبود روابط مصر و الجزاير ارايه دهد.
در همين حال برخي منابع آگاه ليبي به روزنامه فرامنطقهيي الشرق الاوسط اظهار داشتند: معمر القذافي كه رياست فعلي اتحاديهي آفريقا را برعهده دارد در تلاش است تا نقش ميانجي را براي حل و فصل بحران موجود در روابط مصر و الجزاير ايفا كند.
اين منابع افزودند: القذافي به زودي تدابيري را در اين راستا اتخاذ ميكند و فرستادههاي خود را به قاهره و الجزاير اعزام خواهد كرد.
بر اساس اين گزارش، ليبي درصدد برگزاري نشست آشتي مقامهاي بلندپايهي دو كشور جهت حل و فصل اختلافات بوجود آمده است.
خبرگزاري ليبي گزارش داد كه رهبر اين كشور در همين راستا با حسني مبارك، رييسجمهور مصر تماس گرفته و به بررسي راهكارهاي موجود جهت حل و فصل بحران قاهره و الجزاير پرداخته است.
مبارك نيز با تقدير از قذافي از پيشنهادات و طرحهاي برادرانهي وي استقبال كرده است.
از سوي ديگر 140 تن از شخصيتهاي فرهنگي و رسانهاي عرب در بيانيهاي به شدت از بحران بوجود آمده در روابط مصر و الجزاير ابراز تاسف كردند.
در اين بيانيه بر روابط تاريخي بين ملتهاي دو كشور تاكيد شده و اقدامات غير مسوولانهي برخي افراط گرايان در جريان تنشهاي بوجود آمده محكوم شده است.
اين افراد همچنين توقف فوري تبليغات رسانهاي را خواستار شده و از مسوولان دو كشور خواستند تا با خويشتن داري جهت حل و فصل تنش بوجود آمده در روابط دو كشور همكاري كنند.
جمال عبدالسلام، مسوول كميتهي اتحاد پزشكان عرب بيتالمقدس با تاكيد بر ضرورت حل و فصل اين بحران تداوم آن را به سود دشمنان اعراب به ويژه رژيم صهيونيستي دانست كه از غفلت كشورهاي عربي براي تداوم طرحهايش جهت ويراني مسجدالاقصي استفاده ميكند.
يوسف القرضاوي، رييس اتحاديهي جهاني علماي مسلمين نيز اين تنشها را محكوم كرد و آن را فرصتي براي شادماني رژيم صهيونيستي از مشكلات و بحران بين اعراب دانست.
از سوي ديگر مجلس شوراي مصر نيز از الجزاير خواست تا از مصريها به دليل حملاتي كه عليه مصريها پس از مسابقات فوتبال مصر و الجزاير صورت گرفت، از مردم مصر عذرخواهي كند.
مجلس شوراي مصر اين حملات را غيراخلاقي و نوعي جنايت برنامهريزي شده دانست.
انس الفقي، وزير اطلاع رساني مصر نيز اين اقدامات را تروريسم سازمان يافته عليه مصر و مصريها دانست.
مفيد شهاب، وزير امور قانوني و شوراهاي پارلماني مصر نيز رسانههاي الجزاير و مصر بويژه شبكههاي ويژهي مصري را در دامن زدن به تنشهاي مذكور سهيم دانست.
تعدادي از شركتهاي گردشگري الجزاير نيز سفرهاي خود را به مصر لغو كردند.
455 مصري نيز كه در الجزاير مشغول به كار بودند به دليل نگراني از حملات افراط گرايان در الجزاير اين كشور را ترك كردند و به مصر بازگشتند.