مراکش بار دیگر خواستار گفتوگو با الجزائر شد و از این کشور خواست تا موضع رسمی خود در این باره را اعلام کند.
وزارت خارجه مراکش با صدور بیانیهای خواستار اعلام موضع رسمی الجزائر درباره ایجاد سازوکار سیاسی مشترک برای گفتوگو و مشورت شد.
وزارت خارجه مراکش در بیانیهای از دیدار «ناصر بوریطه» وزیر خارجه این کشور با سفیر الجزائر خبر داد و بر ضرورت اعلام موضع رسمی الجزائر در خصوص گفتوگوی دو کشور تأکید کرد.
در این بیانیه آمده است که وزیر خارجه مراکش در این دیدار از تمایل کشورش برای اطلاع از موضع رسمی مقامات الجزائر درباره طرح مربوط به ایجاد سازوکار سیاسی جهت گفتوگو و هماهنگی دو کشور که پیش از این «محمد ششم» پادشاه مراکش آن را اعلام کرده بود، سخن به میان آورد.
طبق گزارش شبکه الجزیره، وزارت خارجه مراکش همچنین تأکید کرد که طرح پادشاه این کشور دربردارنده نیت صادقانه برای ایجاد چارچوبی جهت گفتوگوی مستقیم و بدون شرط با هدف کنار گذاشتن اختلافات و ازسرگیری همکاریها،است.
وزارت خارجه مراکش همچنین آورده است که این کشور به آینده روابط با الجزائر امیدوار و آماده پذیرش طرحهای الجزائر درباره گفتوگوهای دوجانبه است.
هفته پیش وزارت خارجه الجزائر در بیانیهای خواستار برگزاری نشست وزرای خارجه اتحادیه مغرب در سریعترین زمان ممکن شد.
این بیانیه وزارت خارجه الجزائر در پاسخ به دعوت محمد ششم پادشاه مراکش در خصوص گفتوگوی مستقیم دو کشور صادر شد.
«محمد ششم» اخیرا در سخنانی تلویزیونی تأکید کرد: «مراکش برای گفتوگوی مستقیم و صریح با الجزائر به منظور حل اختلافاتی که مانع توسعه روابط دو کشور میشود، آماده است.»
مرز بین الجزائر و مراکش از سال ۱۹۹۴ بسته است و آخرین نشست دو کشور نیز به سال ۲۰۰۵ بازمیگردد.
منطقه مورد منازعه الصحراء از جمله علل اصلی اختلافات بین مراکش و الجزائر است. «جبهه پولیساریو» به عنوان یک سازمان نظامی سیاسی از سال 1973 دنبال استقلال «صحرای غربی» است و از سال 1976 که نیروهای اسپانیایی از این منطقه خارج شدند، با دولت مراکش درگیر شده است.
درگیری بین دو طرف مراکش و جبهه پولیساریو از سال ۱۹۷۵ آغاز شد و پس از آن در سال ۱۹۹۱ توافقنامهای درباره برقراری آتشبس تحت نظارت سازمان ملل امضا شد.
اخیرا دولت مراکش مدعی شد که ادلهای درباره اقدام حزبالله برای تسلیح و آموزش عناصر جبهه پولیساریو و دست داشتن یک عضو سفارت ایران در الجزائر برای تسهیل ارتباطات بین رهبران این جنبش و اعضای پولیساریو در دست دارند.
این اتهامات البته از سوی ایران و حزبالله رد شد.